Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ποιες περιοχές θα πετάξει πιο εύκολα ο χαρταετός

Καθαρά Δευτέρα με ήλιο. Πού αναμένονται εντάσεις ανέμων πάνω από 3 Μποφόρ. Χάρτης με προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Σε ποιες περιοχές θα πετάξει πιο εύκολα ο χαρταετός

Βελτιωμένες καιρικές συνθήκες προβλέπονται την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024, με περιορισμό της αστάθειας στα ορεινά και ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές, σύμφωνα με το Μeteo. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά, ενώ οι άνεμοι θα ενισχυθούν από βόρειες διευθύνσεις, κυρίως στο Αιγαίο. 

Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζονται με αποχρώσεις του κίτρινου οι περιοχές στις οποίες αναμένονται εντάσεις ανέμων πάνω από 3 Μποφόρ, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ενώ με γκρι χρώμα οι περιοχές στις οποίες η ένταση των ανέμων δεν ευνοεί το πέταγμα του χαρταετού.

Σύμφωνα με τον χάρτη, το πέταγμα του χαρταετού θα είναι εύκολη υπόθεση στα νησιά του Αιγαίου, στα Επτάνησα, στα παράκτια τμήματα του Κορινθιακού Κόλπου, καθώς επίσης και στον Θερμαϊκό Κόλπο μέχρι τις Βόρειες Σποράδες. Στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές η χαμηλή ένταση του ανέμου θα δυσκολέψει το πέταγμα του χαρταετού, ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες. 

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v