Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατέπεσε F-16 στη νήσο Ψαθούρα, εγκατέλειψε ο πιλότος

Ο πιλότος έκανε επιτυχημένη χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος του αεροσκάφους. Τον περισυνέλεξε ελικόπτερο, το οποίο τον μεταφέρει στη Λήμνο.

Κατέπεσε F-16 στη νήσο Ψαθούρα, εγκατέλειψε ο πιλότος

Μαχητικό αεροσκάφος F-16 Block 52 κατέπεσε στη νήσο Ψαθούρα, νοτιοανατολικά της Χαλκιδικής. Ο αεροπόρος που επέβαινε στο αεροσκάφος έκανε χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος και είναι καλά στην υγεία του. Τον περισυνέλεξε ελικόπτερο και μεταφέρεται σε νοσοκομείο.

Το F-16 είχε απογειωθεί από τη Λάρισα και βρισκόταν σε σχηματισμό μαζί με άλλα τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη.

H ανακοίνωση

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 και ώρα 13:29 μονοθέσιο αεροσκάφος F-16 Block 52+ της 337 Μοίρας, της 110 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ) που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Ψαθούρας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας - διάσωσης για τον χειριστή. Στην περιοχή σπεύδει 1 ελικόπτερο Super Puma από την 130 Σμηναρχία Μάχης, 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, 1 CL-415 από την 113 ΠΜ και κατευθύνεται στην περιοχή η Φρεγάτα «Αιγαίο», ενώ είναι σε μεγίστη ετοιμότητα 1 C-130.

Ευάγγελος Αποστολάκης: Να δοθούν σαφείς απαντήσεις

Όπως έγινε γνωστό σήμερα και περί ώρα 13:29 κατέπεσε αεροσκάφος F-16 Block 52+ της Πολεμικής Αεροπορίας. Το αεροσκάφος της 110 Πτέρυγας Μάχης, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση και κατέπεσε στη περιοχή της Ψαθούρας, σχολιάζει ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι ευχής έργο ότι ο πιλότος του αεροσκάφους έκανε χρήση του συστήματος εκτίναξης και σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκε σώος. Θα πρέπει λοιπόν να διερευνηθούν τα αίτια που οδήγησαν στην πτώση του F-16. Είναι ζήτημα μεγάλης σημασίας να δοθούν το συντομότερο δυνατό σαφείς απαντήσεις για το συμβάν καθώς αυτό θα έχει όφελος τόσο για τις Ένοπλες Δυνάμεις συνολικά όσο και για το ανθρώπινο δυναμικό που τις υπηρετεί και τις τιμά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v