Πότε θα υποχωρήσει η αφρικανική σκόνη

Ένα κοκτέιλ υγρασίας και σκόνης, ιδιαίτερα έντονο τις πρωινές και βραδινές ώρες, δημιουργήθηκε από χθες στην ατμόσφαιρα της Αθήνας αλλά κυρίως της Θεσσαλονίκης. Τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι.

Πότε θα υποχωρήσει η αφρικανική σκόνη

Επιμένουν και σήμερα οι υψηλές θερμοκρασίες και σε συνδυασμό με την αφρικανική σκόνη κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνικτική στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ένα κοκτέιλ υγρασίας και σκόνης, ιδιαίτερα έντονο τις πρωινές και βραδινές ώρες, δημιουργήθηκε χθες στην ατμόσφαιρα της Αθήνας αλλά κυρίως της Θεσσαλονίκης.

Τα στοιχεία από τον τομέα Μετεωρολογίας του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) έδειξαν αυξημένα επίπεδα σκόνης τις τελευταίες μέρες, που μεγιστοποιήθηκαν χθες και σήμερα.

Σήμερα αναμένεται να αυξηθούν και πάλι, ωστόσο από το απόγευμα θα υπάρξει αποκλιμάκωση του φαινομένου και την Τετάρτη αναμένεται να καθαρίσει η ατμόσφαιρα.

Οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση μάσκας, ιδίως για τα άτομα που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα και αλλεργίες.

Τα σωματίδια από τα οποία αποτελείται η αφρικανική σκόνη μπορούν με την εισπνοή να εισέλθουν στους πνεύμονες και στην κυκλοφορία του αίματος, προκαλώντας πιθανώς κρίσεις άσθματος σε άτομα με άσθμα και άλλες αναπνευστικές παθήσεις.

Πηγή: ΕΡΤ

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v