Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κολωνός: Αποφυλακίστηκε η μητέρα της 12χρονης

Τη μητέρα περίμεναν τα δύο ενήλικα παιδιά της. «Τα παιδιά είναι ιερά και πρέπει να τα προστατεύουμε», δήλωσε η συνήγορος της 12χρονης καθώς έπεσε η αυλαία στην πολύκροτη δίκη για τη σεξουαλική κακοποίηση του κοριτσιού.

Κολωνός: Αποφυλακίστηκε η μητέρα της 12χρονης

Αποφυλακίστηκε πριν από λίγο η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό. Η ποινή που της επιβλήθηκε ήταν 20 μήνες για το αδίκημα της εκβίασης, το οποίο είναι πλημμέλημα. Σημειώνεται ότι ήδη έχει μείνει στη φυλακή προφυλακισμένη, άρα ήταν θέμα χρόνου γι’ αυτή να αποφυλακιστεί.

Σημειώνεται ότι απόφαση με την οποία χορηγεί αναστολή στους 17 από τους 20 καταδικασθέντες για την υπόθεση του Κολωνού έλαβε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ρίχνοντας αυλαία στην πολύκροτη δίκη για τη σεξουαλική κακοποίηση του 12χρονου κοριτσιού.

Τη μητέρα περίμεναν τα δύο ενήλικα παιδιά της, όπως είπε στη συνέχεια ο δικηγόρος της, Α. Λύτρας. «Το θέμα είναι ότι θα επιστρέψει στην οικογένειά της. Μακάρι να έχει αυτή η οικογένεια μία καινούρια αρχή», τόνισε.

Στη φυλακή παραμένει μόνο ο 55χρονος, ο αποκαλούμενος «Μιχάλης». Σε όσους δόθηκε αναστολή μέχρι την έφεση επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι (κατά περίσταση απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε ΑΤ) και σε κάποιους χρηματικές εγγυήσεις.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι με τις συγχωνεύσεις των ποινών, ο 55χρονος έχει τελική ποινή ισόβια και κάθειρξη 27 ετών με εκτιτέα τα 20. Στον αποκαλούμενο «Μιχάλη» επιβλήθηκε με τη συγχώνευση συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών.

«Θα κάνουμε έφεση - Ισχύει το τεκμήριο αθωότητας μέχρι και τον 2ο βαθμό»

Οι τακτικοί και λαϊκοί δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών υιοθέτησαν την πρόταση της εισαγγελέως, που έκανε λόγο για ειδεχθείς πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε ο 55χρονος και δεν του αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό. Έχει κριθεί ένοχος για βιασμό, για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη, πορνογραφία ανηλίκου, μαστροπεία και παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Ο Βασίλης Χρονόπουλος, συνήγορος του βασικού κατηγορουμένου, δήλωσε: «Η απόφαση η οποία είναι σεβαστή εννοείται ότι δεν τη δεχόμαστε και θα κάνουμε έφεση για να αποδοθεί η Δικαιοσύνη όπως θεωρούμε ότι δεν αποδόθηκε στο εφετείο. Μέχρι και τώρα ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας του κατηγορουμένου και εκτείνεται μέχρι και τον 2ο βαθμό».

Ομόφωνα δεν χορηγήθηκαν ελαφρυντικά ούτε στον αποκαλούμενο «Μιχάλη», που καταδικάστηκε για διακεκριμένη μαστροπεία και παιδική πορνογραφία όπως και στη μητέρα του κοριτσιού κατά πλειοψηφία 6-1, η οποία την περασμένη Παρασκευή κρίθηκε ένοχη μόνο για εκβίαση πλημμεληματικού χαρακτήρα.

«Τα παιδιά είναι ιερά και πρέπει να τα προστατεύουμε»

Η συνήγορος της 12χρονης Ασπασία Ταραχοπούλου τόνισε ότι «θεωρώ το αδίκημα της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων το χειρότερο αδίκημα το οποίο μπορεί να υπάρξει. Να καταδικαστούν παραδειγματικά, μήπως και αυτό γίνει μάθημα και για κάποιους άλλους και σταματήσει και αυτό το πράγμα. Τα παιδιά είναι ιερά και πρέπει να τα προστατεύουμε».

Το δικαστήριο δέχθηκε ότι 15 καταδικασθέντες υπήρξαν πελάτες στα ραντεβού της φρίκης με την ανήλικη και από αυτούς οι 11 για περισσότερες από μία φορές. Άλλοι δύο καταδικάστηκαν για πορνογραφικό υλικό. Σε αυτούς τους 17 καταδικασθέντες χορηγήθηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Ήταν η ανώτατη προβλεπόμενη ποινή για τον βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση αυτή. Το δικαστήριο ομόφωνα του επέβαλε ισόβια κάθειρξη άλλα και 41 χρόνια συνολικά. Αυτή είναι η ποινή που επιβλήθηκε στον 55χρονο, ενώ 24 χρόνια επιβλήθηκαν στον επονομαζόμενο «Μιχάλη», ο οποίος έχει κατηγοπηθεί για πορνογραφικό υλικό και μαστροπεία.

Οι υπόλοιποι καταδικασθέντες έχουν ποινές από 13 μήνες έως 7 χρόνια. Τα άτομα που συμμετείχαν σε αυτά τα ραντεβού, που συνάντησαν το κορίτσι, έχουν ποινές από 5 έως 7 χρόνια. Οι υπόλοιποι με τις μικρότερες ποινές αντιμετωπίζουν το αδίκημα της πορνογραφίας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v