Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στηρίζει εκπαιδευτική δράση στη μνήμη του Δ. Βικέλα η ONEX Neorion Shipyards

Το πρόγραμμα «Αθλητική, Ολυμπιακή, Παραολυμπιακή Παιδεία, Ιστορία & Αξίες, Δημήτριος Βικέλας», του υπ. Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού θα πραγματοποιηθεί 6-12 Απριλίου 2024 σε Τήνο και Σύρο. Στόχος η σύνδεση αθλητισμού παιδείας.

Στηρίζει εκπαιδευτική δράση στη μνήμη του Δ. Βικέλα η ONEX Neorion Shipyards

Η εταιρεία ONEX Neorion Shipyards υποστηρίζει οικονομικά τις εκδηλώσεις, που θεσπίζονται για πρώτη φορά, στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα λόγιου, εμπνευστή της αναβίωσης των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων 1896, Δημητρίου Βικέλα, μέσω του καινοτόμου αθλητικού – παιδαγωγικού προγράμματος «Αθλητική, Ολυμπιακή, Παραολυμπιακή Παιδεία, Ιστορία & Αξίες, Δημήτριος Βικέλας», το οποίο θα πραγματοποιηθεί την εβδομάδα 6-12 Απριλίου 2024 στην Τήνο και τη Σύρο.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, τη συμφωνία υπέγραψαν ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης και ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της ONEX Neorion Shipyards, Πάνος Ξενοκώστας (φωτ).

Στόχος του Υπουργείου είναι η ολοένα και μεγαλύτερη σύνδεση του Αθλητισμού με την Παιδεία, η τιμή στον πρώτο πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, τον Συριανό Δημήτριο Βικέλα, σε συνδυασμό με την προώθηση της Ιδέας του Αθλητισμού και των Αξιών που πρεσβεύει, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες των παιδιών, αλλά και των πολιτών των δύο νησιών ανεξαρτήτου ηλικίας.

Ακριβώς γι’ αυτό, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί και εντός όλων των σχολικών μονάδων των δυο νησιών, Τήνου και Σύρου, στην εβδομάδα 8-12 Απριλίου 2024.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα πραγματοποιηθούν στην Σύρο στις 6 Απριλίου 2024 (ανήμερα της αναβίωσης των 1ων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα) και έως και τις 9 Απριλίου 2024, αθλητικές –και όχι μόνο- δράσεις παρουσία 50 και πλέον Ολυμπιονικών, Παραολυμπιονικών, Παγκοσμίων Πρωταθλητών, Ομοσπονδιακών Προπονητών, αλλά και εκπροσώπων της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου που κατέκτησε το Euro2004.

Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και ο κ. Βρούτσης σκοπεύουν στη θεσμική καθιέρωση του προγράμματος κάθε Ολυμπιακό έτος, οπότε και θα αναβιώνονται παράλληλα και τα «ΤΗΝΙΑ», η αθλητική διοργάνωση που ξεκίνησε το 1895 ως προανάκρουσμα των πρώτων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, που διοργανώθηκαν στην Αθήνα ένα χρόνο μετά, το 1896.

Πρόγευση της κορύφωσης των εκδηλώσεων στην Σύρο θα αποτελέσει, την Δευτέρα 8 Απριλίου 2024, στις 18:00, η Ημερίδα «Καινοτομία και Αθλητισμός: Η συμβολή της ψηφιακής εξέλιξης και η ανταλλαγή πληροφοριών και βέλτιστων πρακτικών στον Αθλητισμό για όλους», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο υπερσύγχρονο Κέντρο Καινοτομίας «Αegean Neorion Innovation Center», στην οποία θα μιλήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

Το εορταστικό πρόγραμμα της Τρίτης 9 Απριλίου 2024 στην Ερμούπολη είναι το ακόλουθο:

  • 09:00, Έναρξη Αθλητικής Ημερίδας «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ» στην ειδικά διαμορφωμένη, ως αθλητικό Στάδιο, πλατεία Μιαούλη, με τη συμμετοχή μαθητών και Ολυμπιονικών,
  • 11:45, Επιμνημόσυνη Δέηση – Κατάθεση Στεφάνων στην προτομή του Δ. Βικέλα και συμβολικό φύτεμα Ελιάς, ως σύμβολο Αξιών του Αθλητισμού,
  • 17:00, Ξενάγηση Προσκεκλημένων στη Σύρο με θέμα «Στα βήματα της Ιστορίας του Δημητρίου Βικέλα»,
  • 18:00, Κεντρική Γιορτή στο Θέατρο «Απόλλων» Σύρου και τιμητικές Απονομές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v