Δολοφονία 28χρονης: Έρευνα εισαγγελέα για την απόπειρα αυτοκτονίας του δράστη

Δεν χρήζει νοσηλείας σε ψυχιατρείο ο δράστης, που νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση. Τι δείχνει η ΕΔΕ για ενδεχόμενη απόδοση ευθυνών για τη δολοφονία της 28χρονης.

Δολοφονία 28χρονης: Έρευνα εισαγγελέα για την απόπειρα αυτοκτονίας του δράστη

Σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένος, νοσηλεύεται στην εντατική του νοσοκομείου “Αττικόν” ο 39χρονος προφυλακισμένος δράστης για την άγρια δολοφονία της 28χρονης πρώην συντρόφου του. Φέρεται να έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μέσα στο κελί του καθώς βρέθηκε πεσμένος στο έδαφος, με σημάδια στο λαιμό. Η ΕΔΕ για ενδεχόμενη απόδοση ευθυνών αναμένεται να ολοκληρωθεί την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ η Υποδιοικητής και Επόπτρια Δυτικής Αττικής που βρισκόταν εν υπηρεσία τη νύχτα της δολοφονίας της 28χρονης, φαίνεται να έχει και την βαρύτερη ευθύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη κατέληξε ότι ο 39χρονος δεν χρήζει νοσηλείας σε ψυχιατρείο. Κατόπιν αυτών αποφασίστηκε να προφυλακιστεί σε κελί ειδικής πτέρυγας στις φυλακές Κορυδαλλού.

Στο κελί αυτό βρισκόταν με έναν ακόμη κρατούμενο με παρόμοιο προφίλ και στη συγκεκριμένη πτέρυγα οι κρατούμενοι ελέγχονται από σωφρονιστικό υπάλληλο ανά 10 έως 20 λεπτά.

Λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα πέρασε δεσμοφύλακας διαπιστώνοντας ότι ο 39χρονος είχε πάει στην τουαλέτα που είναι μέσα στο κελί. Επιστρέφοντας πάλι μετά από 10 λεπτά ο δεσμοφύλακας, δεν τον είδε στο κρεβάτι του και άνοιξε την πόρτα του κελιού βλέποντάς τον στο πάτωμα, αναίσθητο.

Αμέσως κάλεσε σε βοήθεια και ξεκίνησε να προσφέρει ΚΑΡΠΑ στον κρατούμενο για να τον επαναφέρει.
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο 39χρονος είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει φτιάχνοντας έναν αυτοσχέδιο βρόγχο με γάζες που είχε τυλιγμένο στο λαιμό του από τον προηγούμενο τραυματισμό του.

Τελικά από το σφίξιμο του βρόγχου διακόπηκε η ροή του αίματος και το οξυγόνο και έτσι έχασε τις αισθήσεις του. Για το περιστατικό είχε διαταχθεί έρευνα και από τον εισαγγελέα των φυλακών.

Συνεχίζεται η ΕΔΕ στην ΕΛ. ΑΣ.

Ως προς την έρευνα στο αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, μετά από πενθήμερη προθεσμία που πήραν όλοι οι εμπλεκόμενοι που έχουν απομακρυνθεί από τη θέση τους, καλούνται σε καταθέσεις.

Αυτό που φαίνεται από την ως τώρα διαδικασία είναι ότι ο διοικητής του τμήματος Αγίων Αναργύρων δεν είχε ενημερωθεί από τον αξιωματικό υπηρεσίας και άρα δεν είχε άμεση ευθύνη.

Είχε ενημερωθεί η Υποδιοικητής και Επόπτρια Δυτικής Αττικής εκείνη την νύχτα, η οποία φαίνεται να έχει και την βαρύτερη ευθύνη εκ της θέσεώς της.

Η πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας είναι άμεσα να ολοκληρωθεί η διαδικασία για να αποδοθούν ευθύνες όπου αναλογούν.

Γίνεται προσπάθεια να ολοκληρωθεί ως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας η ΕΔΕ, χωρίς όμως ακόμα να είναι απολύτως σίγουρο, καθώς ενδεχομένως να κληθούν και άλλοι αξιωματικοί να καταθέσουν ή να υποστηρίξουν εμπλεκόμενοι να χρειαστούν και συμπληρωματικές καταθέσεις.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v