Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Koρωνοϊός: Έξι θάνατοι, αύξηση ιικού φορτίου στα λύματα

Ενισχυμένη η θετικότητα, επιβαρυμένα τα αστικά λύματα ιδίως σε Αττική και Αλεξανδρούπολη. Αύξηση ιατρικών επισκέψεων από παιδιά με ίωση, αλλά και νοσηλειών σε όλες τις ηλικίες. Τα εβδομαδιαία στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Koρωνοϊός: Έξι θάνατοι, αύξηση ιικού φορτίου στα λύματα

Μικρή αύξηση στη θετικότητα Covid και γρίπης καταγράφεται στην τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ.

Ανησυχία όμως προκαλεί η αύξηση κατά 68% της θετικότητας στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων της Αττικής, ενώ αύξηση κατά 144% καταγράφηκε την τελευταία εβδομάδα στα λύματα της Αλεξανδρούπολης.

Στην έκθεση αναφέρονται ακόμη 6 θάνατοι ασθενών με Covid. Οι εισαγωγές στα τμήματα Covid αυξήθηκαν στις 81, ενώ υπάρχουν 6 διασωληνωμένοι ασθενείς.

Φαίνεται επίσης αύξηση στις ιατρικές επισκέψεις από παιδιά έως 14 ετών με αναπνευστική ίωση, καθώς και αύξηση στις νοσηλείες για παιδιά και ενήλικες.

Συχνότερη υπο-παραλλαγή του κορωνοϊού ήταν η JN.1 (>85% από την εβδομάδα 6 και μετά).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ο συνολικός αριθμός θανάτων από Covid στη χώρα μας ανέρχεται από την αρχή της πανδημίας σε 38.980.

Από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα, έχουν νοσηλευθεί 141 άτομα με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη σε ΜΕΘ και έχουν καταγραφεί 68 θάνατoι.

ΠΗΓΗ: iatronet.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v