Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε ό,τι πει ο κ. Βελόπουλος ή οποιοσδήποτε πολιτικός

«Υπάρχει ο λόγος του Θεού, η εκκλησία λέει ”δεν κάνω διακρίσεις”, πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχει διαφορά στην αντιμετώπιση των θεμάτων, αλλιώς τα βλέπει ο πολιτικός και αλλιώς ο πιστός», είπε ο Αρχιεπίσκοπος. Απάντηση Βελόπουλου.

Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε ό,τι πει ο κ. Βελόπουλος ή οποιοσδήποτε πολιτικός

«Άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες. Αγαπάμε όλους τους ανθρώπους, έχουμε σταθερές γραμμές και αυτός είναι ο λόγος του Θεού. Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο κύριος Βελόπουλος ούτε οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός. Σεβόμαστε τους ανθρώπους. Αυτές τις ώρες είναι απαραίτητη η συνεργασία», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, πριν από την άφιξη του πρωθυπουργού στις εγκαταστάσεις στο Δήλεσι.

Ειδικότερα είπε πως: «Υπάρχει ο λόγος του Θεού, η εκκλησία λέει "δεν κάνω διακρίσεις", πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχει διαφορά στην αντιμετώπιση των θεμάτων, αλλιώς τα βλέπει ο πολιτικός και αλλιώς ο πιστός».

«Εμείς αγαπάμε όλους τους ανθρώπους», σημείωσε και συμπλήρωσε: «Έχουμε σταθερές γραμμές, δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο Κυριάκος Βελόπουλος ούτε οποιαδήποτε πολιτικός, σεβόμαστε τους ανθρώπους. Δεν μπορώ να πάω σε πράγματα που δεν τα λέει το Ευαγγέλιο και εκείνος μπορεί να έχει τις απόψεις του, δεν μπορώ να ταυτιστώ με συμφέροντα προσωπικά», είπε.

«Αυτές τις ώρες είναι απαραίτητη η συνεργασία. Κοιτάμε πώς μπορούμε να τα πάμε μπροστά. Είναι η ώρα που πρέπει να σκεφτόμαστε σοβαρά. Η πατρίδα μας έχει ανάγκη από συνεργάτες και συνεργασία», τόνισε.

Βελόπουλος: Η δήλωση του Αρχιεπισκόπου εργαλειοποιείται από τον Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος σε ανάρτησή του κάνει λόγο για παραποιημένη δήλωση του την οποία σχολίασε ο Αρχιεπίσκοπος και απαντά:

«Για την Ελληνική Λύση, η Εκκλησία είναι το σύνολο του λαού, του Κλήρου και της Ιεραρχίας. Η δήλωση λοιπόν του Αρχιεπισκόπου μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους: Κανένας πολιτικός δεν μπορεί να δώσει οδηγίες ούτε στον κλήρο, ούτε στην ιεραρχία. Οπως και η ιεραρχία δεν θα πρέπει να οδηγει τους πιστούς σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους. Δυστυχώς όμως, η δήλωση του Αρχιεπισκόπου εργαλειοποιείται προεκλογικά από τη ΝΔ και τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη».

 

Σε προηγούμενη ανάρτησή του ο κ. Βελόπουλος επισημαίνει:

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v