Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποκαθίστανται οι ζημιές από το δυνατό μπουρίνι στη Βέροια

Δέντρα έπεσαν πάνω σε κολώνες φωτισμού προκαλώντας διακοπές ρεύματος. Μεταλλικές κατασκευές ξηλώθηκαν από ταράτσες. Η κλιματική κρίση μας χτυπάει αλύπητα, είπε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του δήμου Βέροιας.

Αποκαθίστανται οι ζημιές από το δυνατό μπουρίνι στη Βέροια

Τις «πληγές» που προκάλεσε το δυνατό μπουρίνι στη Βέροια αποκαθιστούν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και του δήμου. Από τους δυνατούς χθεσινοβραδινούς ανέμους έπεσαν δέντρα πάνω σε κολώνες φωτισμού, βυθίζοντας στο σκοτάδι για πολλές ώρες μεγάλο μέρος της πόλης, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Καταστροφές προκλήθηκαν επίσης από «ιπτάμενες» λαμαρίνες, στέγαστρα και μεταλλικές κατασκευές, που ξηλώθηκαν από ταράτσες πολυκατοικιών, πλακώνοντας οχήματα, αλλά και σε γεωργικές καλλιέργειες. Έσπασαν δέντρα και κλαδιά οπωροφόρων δέντρων, ροδακινιών και κερασιών, που ήταν σε φάση συγκομιδής.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του δήμου Βέροιας, Βασίλης Παπαδόπουλος, οι ριπές των ανέμων τόσο στον αστικό ιστό όσο και στα χωριά ήταν τόσο ισχυρές που «τρόμαξε ο κόσμος. Ευτυχώς, ήμασταν τυχεροί και δεν είχαμε τραυματισμούς. Η κλιματική κρίση μας χτυπάει και μας χτυπάει αλύπητα».

Επιπλέον, μια ακακία έπεσε στο «Βήμα του Αποστόλου Παύλου», δίπλα στην κεντρική πλατεία Ωρολογίου, χωρίς ωστόσο να προκληθούν ζημιές στο μνημείο. Τα συνεργεία του δήμου από τις πρώτες ώρες βρέθηκαν επί ποδός για να απομακρύνουν τα πεσμένα δέντρα από τους δρόμους και να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v