Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις 24 Σεπτεμβρίου η δίκη για τις υποκλοπές μέσω Predator

Το παρών από την πλευρά υποστήριξης της κατηγορίας αναμένεται να δώσει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Ξεπερνά τους 50 ο κατάλογος των μαρτύρων.

Στις 24 Σεπτεμβρίου η δίκη για τις υποκλοπές μέσω Predator

Στις 24 Σεπτεμβρίου 2025 προσδιορίστηκε ενώπιον του Β' Μονομελούς Πλημμελειοδικείου η δίκη για την υπόθεση των υποκλοπών μέσω του κακόβουλου λογισμικού Predator, με κατηγορούμενους τέσσερις νόμιμους εκπροσώπους των εμπλεκόμενων εταιρειών.

Η δίκη εκφωνήθηκε στις 5 Μαρτίου 2025, ωστόσο διακόπηκε και εν συνεχεία αναβλήθηκε επ' αόριστον προκειμένου να δοθεί χρόνος ώστε να μεταφραστούν για τους αλλοδαπούς κατηγορούμενους το κλητήριο θέσπισμα και έγγραφα της δικογραφίας.

Η κατηγορία σε βάρος των τεσσάρων, δύο Έλληνες και ένα ζευγάρι αλλοδαπών, αφορά παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών δύο πολιτών, του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη και του στελέχους επιχειρήσεων Άρτεμις Σίφορντ. Οι πράξεις, σύμφωνα με την κατηγορία, τελέστηκαν την περίοδο 2020-2021 και για τους τέσσερις κατηγορούμενους εφαρμόζεται ο νόμος του 2019 που υποβάθμισε το αδίκημα της παραβίασης απορρήτου των επικοινωνιών από κακούργημα σε πλημμέλημα.

Στη δίκη αναμένεται να παραστεί, μεταξύ άλλων, από την πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και άλλα πολιτικά πρόσωπα, ενώ ο κατάλογος των μαρτύρων ξεπερνά τους 50.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο