Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ψήνεται» και σήμερα η χώρα, έως 43°C θα δείξει ο υδράργυρος

Θερμοκρασίες υψηλότερες των 40°C κατέγραψαν χθες, Τρίτη, πάνω από 100 μετεωρολογικοί σταθμοί του meteo.gr. Πότε υποχωρεί ο καύσωνας.

«Ψήνεται» και σήμερα η χώρα, έως 43°C θα δείξει ο υδράργυρος

Ο καύσωνας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και οι υψηλές θερμοκρασίες θα επιμείνουν για αρκετές ακόμη ημέρες, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Σήμερα, Τετάρτη, η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 40 με 43°C, ενώ στο Ιόνιο οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα ενισχυθούν φτάνοντας τα 6 μποφόρ. Υψηλές θερμοκρασίες, κοντά στους 40°C, αναμένονται και στο ανατολικό Αιγαίο.

Η Πέμπτη θα είναι μια ακόμη πολύ ζεστή ημέρα για τα ανατολικά ηπειρωτικά. Από την Παρασκευή, οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 6 μποφόρ, προσφέροντας πρόσκαιρη δροσιά στις Κυκλάδες. Ωστόσο, οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Το Σάββατο οι άνεμοι θα ενισχυθούν περαιτέρω, αγγίζοντας ακόμη και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, ωστόσο τα 40άρια θα επιμείνουν σε αρκετές περιοχές.

Ο καύσωνας σταδιακά θα αρχίσει να υποχωρεί από το απόγευμα της Κυριακής, ξεκινώντας από τα δυτικά και βόρεια. Ωστόσο, και η Κυριακή θα είναι μια ιδιαίτερα ζεστή ημέρα, με τον υδράργυρο να αγγίζει ξανά τους 40°C.

Αξιοσημείωτο είναι ότι χθες, Τρίτη, από το δίκτυο των 550 μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr, οι 102 κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου.

ΠΗΓΗ: www.ertnews.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο