Λίγο μετά τις 7 το πρωί επιβεβαιώθηκε το απαγορευτικό απόπλου λόγω των θυελλωδών ανέμων, ενώ ήδη η απογοήτευση κυριαρχούσε στον Πειραιά καθώς οι ταξιδιώτες του πρώτου δρομολόγιου που ήταν στις 06.45 για Κυκλάδες και του επόμενου, βρέθηκαν μπροστά σε κλειστούς καταπέλτες, «χωρίς προειδοποίηση».
Το Λιμεναρχείο ανακοίνωσε ότι το απαγορευτικό ισχύει για Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο μέχρι τη 1 το μεσημέρι, οπότε και θα γίνει επανεκτίμηση. Κανονικά αναχωρούν πάντως τα πλοία του Αργοσαρωνικού ενώ κανονικά θα γίνουν τα δρομολόγια από Ραφήνα προς Μαρμάρι.
Ανθρωποι με βαλίτσες στο χέρι ζητούσαν πληροφορίες, τονίζοντας ότι η ενημέρωση έπρεπε να είχε γίνει ήδη. Νωρίτερα εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης για το απαγορευτικό απόπλου, στελέχη του Λιμενικού ενημέρωναν δια ζώσης ότι τα πλοία θα μείνουν αγκυροβολημένα τις επόμενες ώρες.
Τα οχήματα είχαν αρχίσει να πληθαίνουν στον Πειραιά και ολοένα και περισσότεροι επιβάτες, αδειούχοι και τουρίστες ζητούσαν πληροφορίες στις πύλες του λιμανιού.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ