Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποχαιρετά τον Αντώνη Δούδο ο ΣΕΒΕ - Σύνδεσμος Εξαγωγέων

Υπήρξε πρόεδρος του Συνδέσμου από το 1986 έως το 1990 μια περίοδος κατά την οποία ο ΣΕΒΕ «μεταμορφώθηκε σε κέντρο διεθνούς δικτύωσης», σύμφωνα με ανακοίνωση του τελευταίου.

Αποχαιρετά τον Αντώνη Δούδο ο ΣΕΒΕ - Σύνδεσμος Εξαγωγέων

Ψήφισμα για τον θάνατο του Αντώνη Δούδου, επίτιμου προέδρου του ΣΕΒΕ-Συνδέσμου Εξαγωγέων, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του φορέα που συνήλθε εκτάκτως μόλις πληροφορήθηκε το θάνατό του.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση του ΣΕΒΕ, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε την έκδοση ψηφίσματος τιμής, την έκφραση ειλικρινών συλλυπητηρίων στην οικογένεια του εκλιπόντος, την παρουσία εκπροσώπου της διοίκησης στην επικήδειο τελετή που θα γίνει στις 11/12 στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και την κατάθεση χρηματικού ποσού στον Σύλλογο Αρωγής Αυτιστικών Ατόμων «Αχτίδα», σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειάς του.

Όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο ΣΕΒΕ, ο Αντώνιος Δούδος υπηρέτησε ως πρόεδρος του ΣΕΒΕ από το 1986 έως το 1990, αφήνοντας ανεξίτηλο αποτύπωμα στην επιχειρηματική κοινότητα της χώρας. «Ήταν μια μοναδική προσωπικότητα, ευφυής, μαχητική και κοινωνικά ευαισθητοποιημένη, που συνέβαλε αποφασιστικά στην εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι κατά την ηγεσία του, εκπροσωπώντας τον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας μέσω της εταιρίας «ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΗΡΙΑ ΚΩΣΤΑΣ ΔΟΥΔΟΣ ΑΕ», ο ΣΕΒΕ «μεταμορφώθηκε» σε κέντρο διεθνούς δικτύωσης, διοργανώνοντας κορυφαίες εκδηλώσεις όπως το Συμπόσιο Κλωστοϋφαντουργίας και ιδρύοντας το Ινστιτούτο Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών, που αποτέλεσε θεσμό, δίνοντας επιστημονική υπόσταση στις εξαγωγές προσφέροντας επιστημονική υποστήριξη και εκπαίδευση στους εξαγωγείς προωθώντας την εξειδικευμένη εκπαίδευση και κατάρτιση σε θέματα εξωτερικού εμπορίου. «Η παρακαταθήκη που μας αφήνει είναι ανεκτίμητη.Του είμαστε αιώνια ευγνώμονες για την προσφορά του...»

Όπως και ο ίδιος κατέθεσε πριν από λίγο καιρό στον χαιρετισμό του για την επετειακή έκδοση του ΣΕΒΕ για τα 50 του χρόνια “ Δεν υπήρξε ποτέ για μένα «θητεία». Υπήρξε ένα ταξίδι – με προορισμό έναν ΣΕΒΕ πιο ανοιχτό, πιο σύγχρονο, πιο δίκαιο. ..».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο