Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρύο την Πρωτοχρονιά, παγετός και νέα πτώση θερμοκρασίας

Παγετός νωρίς το πρωί και χαμηλές θερμοκρασίες. Το κρύο θα επιμείνει και την Πρωτοχρονιά, με νέα πτώση της θερμοκρασίας στα μέσα της εβδομάδας.

Κρύο την Πρωτοχρονιά, παγετός και νέα πτώση θερμοκρασίας

Αισθητή είναι η πτώση της θερμοκρασίας με το κύριο γνώρισμα τον παγετό νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός γενικά θα είναι αίθριος, με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια τις πρωινές ώρες, όπου πιθανώς θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τη νότια Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα εξασθενήσουν, θα στραφούν βαθμιαία σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα είναι βορειοδυτικοί και θα εξασθενήσουν πιο αργά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κα θα φθάσει στα βόρεια τους 9 με 11 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 14 με 16 και στα νότια τοπικά τους 17 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους.

Χαμηλές θερμοκρασίες την Πρωτοχρονιά

Με αρκετό κρύο θα μπει η νέα χρονιά, καθώς χαρακτηριστικό του καιρού, τόσο της παραμονής, όσο και της πρώτης ημέρας του 2026 θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες.

Όπως ανέφερε, στην εκπομπή UPDATE του ΕΡΤnews, ο μετεωρολόγος και Διευθυντής Ερευνών στο Αστεροσκοπείο Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος, την Τρίτη και την Τετάρτη θα έχουμε εκ νέου βροχές, κυρίως όμως στην κεντρική και νότια χώρα, ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη θα έχουμε σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο