Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χωρίς συμπτώματα στο «Αττικόν» ο Ελληνας επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου

Σε προληπτική απομόνωση χωρίς ενδείξεις ενεργού νόσου βρίσκεται ο άνθρωπος, σύμφωνα με το νοσοκομείο. Η μεταφορά του πραγματοποιήθηκε από το ΕΚΑΒ στο πλαίσιο εφαρμογής των διεθνών υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Χωρίς συμπτώματα στο «Αττικόν» ο Ελληνας επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου

Σε προληπτική καραντίνα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» βρίσκεται επιβάτης κρουαζιερόπλοιου στο οποίο καταγράφηκαν κρούσματα χανταϊού, χωρίς ωστόσο να παρουσιάζει οποιοδήποτε σύμπτωμα της νόσου, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς και τις υγειονομικές αρχές.

Η μεταφορά του στο νοσοκομείο πραγματοποιήθηκε από το ΕΚΑΒ καθαρά για προληπτικούς λόγους και στο πλαίσιο εφαρμογής των διεθνών υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Η ανακοίνωση του «Αττικόν»

Σε ανακοίνωσή του, το νοσοκομείο διευκρινίζει ότι «ο επιβάτης κρουαζιερόπλοιου, στο οποίο εκδηλώθηκαν κρούσματα Hantavirus Pulmonary Syndrome, για καθαρά προληπτικούς λόγους και σύμφωνα με τις ισχύουσες διεθνείς υγειονομικές οδηγίες, μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ και έχει τεθεί σε προληπτική απομόνωση και παρακολούθηση στο ΠΓΝ Αττικόν.

Ο πολίτης δεν παρουσιάζει οποιοδήποτε σύμπτωμα σχετιζόμενο με τη νόσο.

Το μέτρο εφαρμόζεται αποκλειστικά στο πλαίσιο επιτήρησης και πρόληψης, χωρίς να υπάρχει επιβεβαιωμένη λοίμωξη ή ένδειξη ενεργού νόσου.

Οι αρμόδιοι ιατροί του ΠΓΝ Αττικόν, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, παρακολουθούν την κατάσταση, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα Δημόσιας Υγείας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο