Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Ξεκίνησε ο δανεισμός τίτλων over the counter

Η JP Morgan ανακοίνωσε ότι είναι ο πρώτος μεγάλος θεματοφύλακας που προβαίνει σε δανεισμό ελληνικών τίτλων over-the-counter μετά από σχετική έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με τo Reuters.

ΧΑ: Ξεκίνησε ο δανεισμός τίτλων over the counter
Η JP Morgan ανακοίνωσε ότι είναι ο πρώτος μεγάλος θεματοφύλακας που προβαίνει σε δανεισμό ελληνικών τίτλων over-the-counter, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters.

Από το ανωτέρω τηλεγράφημα προκύπτει ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το δανεισμό τίτλων μέσω εξωχρηματιστηριακών συναλλαγών αρχής γενομένης από την 1η Σεπτεμβρίου.

Η απελευθέρωση του δανεισμού τίτλων στις εξωχρηματιστηριακές συναλλαγές πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εφαρμογής των διατάξεων της οδηγίας Mifid.

Αξίζει να επισημανθεί ότι με την προ μηνών αλλαγή του Κανονισμού του Χ. Α απελευθερώθηκε ο μηχανισμός δανεισμού τίτλων για συναλλαγές σε οργανωμένη χρηματιστηριακή αγορά, όπως και το short selling, διευκολύνοντας τον δανεισμό τίτλων από θεματοφύλακες, χωρίς την δήλωση των όρων του δανεισμού και παρέχοντας μεγαλύτερη ευελιξία για αγοραπωλησίες εντός της ημέρας.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα με ημερομηνία 10/9, η JP Morgan ξεκίνησε πρώτη τις συναλλαγές δανεισμού ελληνικών μετοχών εξωχρηματιστηριακά, επτά εργάσιμες μετά τη σχετική έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

«Η προσέγγιση της JP Morgan στις νέες αγορές δείχνει ότι οι πελάτες μας είναι στην πρώτη γραμμή των ευκαιριών για να βελτιώσουν τις αποδόσεις τους μέσω δανεισμού τίτλων», δήλωσε σχετικά ο Nick Rudenstine, επικεφαλής δανεισμού τίτλων του διεθνούς οίκου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v