Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική-Π&Κ:Η κρίση επηρεάζει τη διατραπεζική

Περιορισμένες επιπτώσεις για τις ελληνικές τράπεζες από την κατάρρευση L.Brothers "βλέπει" η Εθνική-Π&Κ. Ωστόσο, προειδοποιεί για επιπτώσεις στη διατραπεζική. "Βuy" για Κύπρου, "long" για EFG, "short" για Alpha.

Εθνική-Π&Κ:Η κρίση επηρεάζει τη διατραπεζική
Περιορισμένες άμεσες επιπτώσεις για τις ελληνικές τράπεζες από την κατάρρευση της Lehman Brothers "βλέπει" η Π&Κ σε έκθεσή της για τον κλάδο.

Ωστόσο, επισημαίνει ότι οι διεθνείς εξελίξεις σε Lehman Brothers, AIG και Merrill Lynch αναμένεται να επηρεάσουν δυσμενώς τη διατραπεζική αγορά.

Οι ελληνικές τράπεζες είναι ενεργές στη διατραπεζική αγορά είτε παρέχοντας ρευστότητα είτε ως δανειστές. Εάν αυτό το "εξαιρετικά σφιχτό περιβάλλον" διατηρηθεί για παρατεταμένη χρονική περίοδο, θα επηρεάσει πιθανότατα τράπεζες όπως η Alpha Bank, η Eurobank και η Τράπεζα Πειραιώς.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι δεν θα αποτελούσε έκπληξη να δει την Alpha Bank, μία εκ των ελάχιστων που δεν έχουν προχωρήσει σε επιθετικές κινήσεις συσσώρευσης καταθέσεων, να αλλάζει τη στρατηγική της προς αυτή την κατεύθυνση.  

Οι τράπεζες που αναμένεται να επηρεαστούν λιγότερο είναι οι κυπριακές, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και η Αγροτική Τράπεζα, καθώς οι καταθέσεις υπερβαίνουν τις χορηγήσεις.

Στο περιβάλλον αυτό, η Εθνική-Π&Κ διατηρεί τη συντηρητική της στάση απέναντι στον κλάδο, σημειώνοντας ότι τα συμπιεσμένα επίπεδα αποτίμησης προσφέρουν στήριξη, αλλά δεν μπορούν να αποκλειστούν ακόμη χαμηλότερα επίπεδα, λόγω του αρνητικού κλίματος για τις τράπεζες.

Έτσι, συνιστά "αγορά" για τον τίτλο της Τράπεζας Κύπρου και επιλέγει ακόμη το trade "long EFG / Short Alpha Bank" λόγω απόκλισης στις αποτιμήσεις των δύο τραπεζών. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v