Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δύο σενάρια για το ΧΑ (Fibonacci)

Η εγχώρια αγορά μετοχών εξακολουθεί να παίρνει κατεύθυνση από τις εκθέσεις των ξένων και τις εκτιμήσεις τους για το τι μέλλει γενέσθαι στην οικονομία. Με τους πωλητές η ψυχολογία. Το αισιόδοξο και το απαισιόδοξο σενάριο.

Δύο σενάρια για το ΧΑ (Fibonacci)
Η εγχώρια αγορά μετοχών εξακολουθεί να παίρνει κατεύθυνση από τις εκθέσεις των ξένων και τις εκτιμήσεις τους για το τι μέλλει γενέσθαι στην ελληνική οικονομία, ενώ είναι σαφές ότι η ψυχολογία είναι με το μέρος των πωλητών.

Την παρούσα χρονική στιγμή, η αγορά θα προσπαθήσει να αντιδράσει και να παραμείνει γύρω από την περιοχή των 2.100 μονάδων, αλλά όσο οι αγοραστές δεν την ωθούν προς τη ζώνη των 2.350 μονάδων τότε οι πωλητές έχουν το "πρώτο χέρι" και "καλοβλέπουν" τη ζώνη των 2.000 μονάδων.
 
Το αισιόδοξο σενάριο που μπορεί να υποστηριχθεί, το οποίο ωστόσο εμφανίζει μικρότερη πιθανότητα από τις προηγούμενες ημέρες, είναι ο Γενικός Δείκτης να αγγίξει εκ νέου το τρίτο επίπεδο Fibonacci Retracement στις 2.200 μονάδες, δηλαδή το 50% της κίνησης από τα χαμηλά στις 9 Μαρτίου έως το υψηλό της 14ης Οκτωβρίου, και να δημιουργήσει διπλό πάτο και από αυτό σημείο να ξεκινήσει μια προσπάθεια "αφύπνισης".

Το πιθανότερο σενάριο όμως τεχνικά είναι ο Γενικός Δείκτης να συνεχίσει την πτωτική του πορεία μέχρι το 61,8% της διόρθωσης από το υψηλό του Οκτωβρίου και τα χαμηλά του Μαρτίου, το οποίο δείχνει 2.015 μονάδες.

Κάτω από αυτό το επίπεδο η επόμενη στήριξη εντοπίζεται στις 1.950 μονάδες, ωστόσο αν ο Γενικός Δείκτης χάσει τις 2.000 μονάδες, τότε τα όρια των στηρίξεων μικρή σημασία θα έχουν, αφού ο παράγοντας ψυχολογία και οι ειδήσεις από έξω θα καθορίσουν την πορεία στην αγορά.

Στον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης το αντίστοιχο ποσοστό του 61,8% είναι οι 1.040 μονάδες και μετά η περιοχή των 1.000 μονάδων.

* Τα διαγράμματα με την τεχνική εικόνα του Γενικού Δείκτη και του FT 20 δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v