Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

D. Bank: Υποβάθμιση για Εθνική - Alpha σε hold

Σε "hold" από "buy" υποβαθμίζει την Εθνική Τράπεζα και την Alpha Bank η Deutsche Bank σε σημερινή (9/3) έκθεσή της, διατηρεί τη σύσταση "hold" για τη μετοχή της Eurobank.

D. Bank: Υποβάθμιση για Εθνική - Alpha σε hold
Σε "hold" από "buy" υποβαθμίζει την Εθνική Τράπεζα και την Alpha Bank η Deutsche Bank σε σημερινή (9/3) έκθεσή της, ενώ διατηρεί τη σύσταση "hold" για τη μετοχή της Eurobank.  

Παράλληλα, προχωρά σε σημαντική μείωση στις τιμές-στόχους και στις εκτιμήσεις για την κερδοφορία των τριών τραπεζών.

Ειδικότερα, η νέα τιμή-στόχος για την Εθνική είναι στα 21,8 ευρώ από 31 ευρώ, για τη Eurobank στα 7,5 ευρώ από 9,4 ευρώ και για την Alpha Bank στα 9,2 ευρώ από 14 ευρώ.

Ο οίκος προχωρά σε σημαντική μείωση των εκτιμήσεων για τα κέρδη ανά μετοχή των τριών τραπεζών, από 15% έως 34% για το 2010 και το 2011.
 

Αναφορικά με την Ελλάδα, η D. Bank προβλέπει ότι σταδιακά η προσοχή των αγορών θα μετακινηθεί από τα βραχυπρόθεσμα προβλήματα χρηματοδότησης της χώρας στο κεντρικό ρίσκο που αντιμετωπίζει, που δεν είναι άλλο από την πιο παρατεταμένη και πιο έντονη οικονομική επιβράδυνση στα επόμενα χρόνια.

Η τράπεζα υπενθυμίζει ότι έχει χαμηλώσει ήδη τις προβλέψεις της για την ελληνική ανάπτυξη, βλέποντας πλέον ύφεση 4% το 2010.  

Ως εκ τούτου, η ομαλοποίηση των κερδών των πιστωτικών ιδρυμάτων θα αργήσει περισσότερο, σε σχέση με προηγούμενες εκτιμήσεις της τράπεζας, η οποία βλέπει επίσης μικρότερη αύξηση χορηγήσεων, υψηλότερα κόστη χρηματοδότησης και μικρή περαιτέρω αύξηση στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v