Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nomura: Περικόπτει τιμή-στόχο για 4 τράπεζες

Την υποβάθμιση στην τιμή-στόχο τεσσάρων ελληνικών τραπεζών και την καθοδική αναπροσαρμογή των συστάσεων δύο εξ αυτών περιέχει έκθεση της Nomura με ημερομηνία 19 Απριλίου.

Nomura: Περικόπτει τιμή-στόχο για 4 τράπεζες
Την υποβάθμιση στην τιμή-στόχο τεσσάρων ελληνικών τραπεζών και την καθοδική αναπροσαρμογή των συστάσεων δύο εξ αυτών περιέχει έκθεση της Nomura με ημερομηνία 19 Απριλίου.

Η τιμή-στόχος για την Εθνική αναθεωρείται στα 19 από 21 ευρώ, για τη Eurobank στα 7,1 από 8,5 ευρώ, για την Alpha στα 5,6 από 8,3 ευρώ και για την Πειραιώς στα 5,2 από 6 ευρώ.

Ο οίκος υποβαθμίζει και τις συστάσεις για δύο από τις τέσσερις τράπεζες: για τη Eurobank η σύσταση είναι "neutral" από "buy", για την Alpha "reduce" από "neutral". Εξάλλου, η σύσταση μένει αμετάβλητη για Εθνική ("buy") και για Πειραιώς ("reduce").

Η Nomura, όπως σχολιάζει, προχωρά στην υποβάθμιση των τραπεζών δεδομένης της συνεχιζόμενης έντασης σε ό,τι αφορά τη ρευστότητα και της αβεβαιότητας των οικονομικών προοπτικών. Σε επίπεδο μέσου όρου, μειώνει τις προβλέψεις της για τα κέρδη των ελληνικών ιδρυμάτων κατά 11% για το διάστημα 2011 - 2012. Ο οίκος θεωρεί την Εθνική αγαπημένη του από τον ελληνικό κλάδο, επισημαίνοντας ωστόσο ότι διατηρεί επιφυλάξεις σχετικά με την επίδοση του τίτλου έναντι ευρωπαίων ανταγωνιστών.

Η Nomura, αν και πιστεύει ότι οι ελληνικές τράπεζες θα παραμείνουν κερδοφόρες και έχουν επαρκή κεφαλαιοποίηση, δεν θεωρεί ότι η απόδοση του κινδύνου είναι ικανοποιητική. Επίσης, δεν περιμένει ότι οι ελληνικές τράπεζες θα είναι σε θέση να αποπληρώσουν την κρατική ενίσχυση ή να διανείμουν μέρισμα.

Ενώ ο οίκος εκτιμά ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει, τονίζει πως η ικανότητά της να χρηματοδοτεί τον εαυτό της μέσω των αγορών παραμένει αβέβαιη και προβλέπει ότι θα κάνει χρήση των κεφαλαίων ενίσχυσης του σχεδίου Ε.Ε. - ΔΝΤ. Ασχέτως της ενίσχυσης, πάντως, ο οίκος προβλέπει ότι η ρευστότητα θα είναι πολύ δύσκολη για τον τραπεζικό κλάδο. Αυτές οι απαιτήσεις ρευστότητας προβλέπεται από τη Nomura ότι θα προσθέσουν πίεση στα περιθώρια και στην κερδοφορία.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Παρασκευής στα 13,3 ευρώ, αυτή της Eurobank στα 6,3 ευρώ, της Alpha στα 6,35 και της Πειραιώς στα 6,19 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v