Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fortelus: Κλείνει ανοιχτές θέσεις σε Alpha-ΕΥΡΩΒ

Σε κλείσιμο ανοιχτών θέσεων πώλησης επί των τίτλων της Alpha και της Eurobank και δευτερευόντως στις μετοχές της Εθνικής και της Πειραιώς προχωρά από τη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης το hedge fund Fortelus.

Fortelus: Κλείνει ανοιχτές θέσεις σε Alpha-ΕΥΡΩΒ
Σε κλείσιμο ανοιχτών θέσεων πώλησης επί των τίτλων της Alpha Bank και της EFG Eurobank και δευτερευόντως στις μετοχές της Εθνικής και της Πειραιώς προχωρά από τη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης, σύμφωνα με πληροφορίες, το hedge fund Fortelus, καταγράφοντας αξιοσημείωτα κέρδη.

To hedge fund είχε κινηθεί κόντρα στο ρεύμα κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου, αυξάνοντας τις short θέσεις του επί των δεικτοβαρών τραπεζικών τίτλων του Χ.Α. Σύμφωνα με πληροφορίες, το fund έφτασε να έχει σορτάρει περίπου 5 εκατομμύρια μετοχές της Alpha Bank και άλλες τόσες της EFG Eurobank, ενώ μικρότερες θέσεις διατηρούσε στην Εθνική και στην Πειραιώς.

Το σταδιακό κλείσιμο ανοιχτών θέσεων ξεκίνησε από τη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης και συνέβαλε καθοριστικά στην ανοδική αντίδραση της Παρασκευής καθώς λόγω και του κλειστού Λονδίνου δεν υπήρξε αξιόλογη προσφορά μετοχών, με αποτέλεσμα να σημειωθούν ανοδικά τραβήγματα στις τιμές.

Η αλλαγή τακτικής από το Fortelus, με βάση στελέχη της αγοράς παραγώγων, είναι ένα ακόμα σημάδι ότι η αγορά είδε βυθό σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα και δύσκολα θα κινηθεί χαμηλότερα.

Παρά το γεγονός ότι το Fortelus έκλεισε μικρό μόνο μέρος τωνν short θέσεων επί δεικτοβαρών τραπεζικών τίτλων, η κίνησή του έχει ιδιαίτερη σημασία λόγω της βαρύτητας των ανοιχτών θέσεων που διατηρεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v