Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Ζητά από την Κεφαλαιαγορά το flat-tick rule

Tο Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε να επαναφέρει το αίτημα προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ώστε η τιμή των εντολών ανοικτών πωλήσεων να μπορεί να είναι ίση (flat-tick rule) με την τιμή της τελευταίας συναλλαγής και όχι μεγαλύτερη (up-tick rule), όπως ισχύει μέχρι σήμερα.

ΧΑ: Ζητά από την Κεφαλαιαγορά το flat-tick rule
Tο Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε να επαναφέρει το αίτημα προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ώστε η τιμή των εντολών ανοικτών πωλήσεων να μπορεί να είναι ίση (flat-tick rule) με την τιμή της τελευταίας συναλλαγής και όχι μεγαλύτερη (up-tick rule), όπως ισχύει μέχρι σήμερα.

Επίσης το Δ.Σ. του Χ.Α., αποφάσισε να εισηγηθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την εξέταση της περίπτωσης διαγραφής των μετοχών, της εταιρίας Sex Form, που βρίσκονται σε αναστολή για διάστημα πάνω από 6 μήνες.

Τέλος το Δ.Σ. του Χ.Α., κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση:

• των 2.327.474 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”INFORM Π. ΛΥΚΟΣ Α.Ε.”, που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της εταιρίας ”INFORM PROCESSING SERVICES Ανώνυμη Εταιρία Παροχής Υπηρεσιών και Προϊόντων Διαχείρισης και Επεξεργασίας Δεδομένων”.

Τις ανωτέρω μετοχές θα λάβουν οι μέτοχοι της απορροφώμενης εταιρίας με την εξής σχέση ανταλλαγής: κάθε μέτοχος της ”INFORM PROCESSING SERVICES Ανώνυμη Εταιρία Παροχής Υπηρεσιών και Προϊόντων Διαχείρισης και Επεξεργασίας Δεδομένων” (πλην της απορροφώσας) ανταλλάσσει μια (1) μετοχή, ονομαστικής αξίας 3,00 ευρώ, που κατέχει με 2,15665 νεοεκδιδόμενες μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,61 ευρώ εκάστης.

Οι μέτοχοι της απορροφώσας εταιρίας ”INFORM Π. ΛΥΚΟΣ Α.Ε.” θα διατηρήσουν τον αριθμό μετοχών που κατέχουν (17.943.080 κοινές ονομαστικές μετοχές) με νέα ονομαστική αξία μετοχής 0,61 ευρώ.

Το Δ.Σ. του Χ.Α. ενημερώθηκε επίσης για την αλλαγή της ονομαστικής αξίας των μετοχών της εταιρίας ”INFORM Π. ΛΥΚΟΣ Α.Ε.” από 0,50 ευρώ σε 0,61 ευρώ.

Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία, 0,61 ευρώ ανά μετοχή, ορίστηκε η 25η Απριλίου 2006.

• των 98.800 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της ιδίας εταιρίας, που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, λόγω άσκησης δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 25η Απριλίου 2006.

Επίσης το Δ.Σ. του Χ.Α. ενημερώθηκε για την ακύρωση 61.290 ιδίων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας. Ως ημερομηνία ακύρωσης των ιδίων μετοχών ορίστηκε η 25η Απριλίου 2006.

• των 3.537.390 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΑΦΟΙ ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ Α.Ε.Β.Ε.”, οι οποίες προέκυψαν από αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με διανομή δωρεάν μετοχών στους μετόχους της εταιρείας, σε αναλογία μια νέα κοινή ονομαστική μετοχή για κάθε πέντε παλαιές κοινές ονομαστικές μετοχές.

Το Δ.Σ. του Χ.Α. ενημερώθηκε επίσης για την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της ιδίας εταιρίας σε 0,40 ευρώ (από € 0,30 ευρώ). Δικαιούχοι των νέων δωρεάν μετοχών θα είναι οι εγγεγραμμένοι στο μετοχολόγιο της εταιρίας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α. της 20ης Απριλίου 2006.

Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων δωρεάν μετοχών ορίστηκε η 3η Μαΐου 2006. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία, 0,40 ευρώ ανά μετοχή, ορίστηκε η 25η Απριλίου 2006.

• Των 14.110.839 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΒΙΟΤΕΡ Α.Ε.”, οι οποίες προέκυψαν από αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με διανομή δωρεάν μετοχών στους μετόχους της εταιρίας, σε αναλογία 3 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές για κάθε 10 παλαιές κοινές ονομαστικές μετοχές.

Δικαιούχοι των νέων δωρεάν μετοχών θα είναι οι εγγεγραμμένοι στο μετοχολόγιο της εταιρίας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α. της 20ης Απριλίου 2006. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων δωρεάν μετοχών ορίστηκε η 3η Μαΐου 2006.

• των 3.644.844 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΔΙΕΚΑΤ Α.Τ.Ε.”, οι οποίες προέκυψαν από αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με εισφορά σε είδος. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 19η Απριλίου 2006.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v