Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαράντης: Αυξάνει την τιμή-στόχο η IBG μετά το Η1

Μεγαλύτερη αύξηση των κερδών της "Σαράντης" κατά 28%, στα 15,6 εκατ ευρώ αναμένει η IBG για το 2013. Επιπλέον, υποβαθμίζει τη σύσταση της σε "accummulate" και αυξάνει την τιμή στόχο στα 5,60 ευρώ ανά μετοχή.

Σαράντης: Αυξάνει την τιμή-στόχο η IBG μετά το Η1

Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Σαράντης, στα 5,6 από 5,3 ευρώ δίνει η IBG, μετά τα ισχυρά αποτελέσματα εξαμήνου της εταιρίας, ενώ υποβαθμίζει τη σύσταση σε "accumulate" από "buy", λόγω του πρόσφατου ράλι του τίτλου. 

Η νέα τιμή στόχος υποδεικνύει μια άνοδο 10% της τιμής σε σχέση με τα τωρινά επίπεδα. Επίσης σημειώνεται, ότι η μετοχή της Σαράντης διαπραγματεύεται 45% χαμηλότερα σε σχέση με αυτές των ομοειδών εταιρειών.

Η χρηματιστηριακή προβλέπει πλέον ότι η Σαράντης θα εμφανίσει καθαρά ετήσια κέρδη 15,6 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 28% σε ετήσια βάση, αυξάνοντας κατά 14% την προηγούμενη πρόβλεψη της. Οι πωλήσεις αναμένεται να ανέλθουν σε 247 εκατ. ευρώ και τα EBITDA σε 25 εκατ. ευρώ

Η χρηματιστηριακή αναμένει ότι η θετική οικονομική εικόνα του πρώτου εξαμήνου θα διατηρηθεί καθ' όλη τη διάρκεια του 2013, παρά τις δύσκολες μακροοικονομικές συνθήκες. Η αύξηση του μεριδίου αγοράς, η δέσμευση της διοίκησης για περιορισμό του κόστους και η λειτουργική αποδοτικότητα, οδηγούν στην βελτίωση των εκτιμήσεων.

Ωστόσο, παραμένουν κίνδυνοι, καθώς η ζήτηση και οι μακροοικονομικές συνθήκες  στις αγορές-πελάτες της Σαράντης παραμένουν ασταθείς.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v