Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έρχονται στην Αθήνα 18 ξένα funds

Οι εταιρείες που θα δούνε οι εκπρόσωποι των funds προέρχονται από τη μεγάλη αλλά και τη μεσαία κεφαλαιοποίηση. Σε κάποιες περιπτώσεις οι συναντήσεις αυτές αποτελούν συνέχεια αντίστοιχων επαφών που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα.

Έρχονται στην Αθήνα 18 ξένα funds

Δεκαοκτώ funds θα «συνοδεύσει» την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα η UBS, η οποία και πάλι σε ρόλο broker έχει προγραμματίσει συναντήσεις ξένων διαχειριστών με ελληνικές επιχειρήσεις.

Οι εταιρείες που θα δούνε οι εκπρόσωποι των ξένων funds προέρχονται από τη μεγάλη αλλά και τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις οι συναντήσεις αυτές αποτελούν συνέχεια αντίστοιχων επαφών που πραγματοποιήθηκαν προ διμήνου στην Αθήνα.

Τα funds που αυτήν τη φορά έρχονται στη χώρα μας είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου περιπτώσεις που εστιάζουν στις αναδυόμενες αγορές και έχουν εκφραστεί με έντονο ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά εν όψει μετάβασής της στην κατηγορία των emerging.

Μερικά από αυτά τα ονόματα είναι Adelphi Capital, Esemplia, Argonaut, JP Morgan, Lupus Alpha, Neon Liberty, Marathon, S.W. Mitchell Capital, York, Stone Lion Capital, Pimco, Orange Capital, Gladstone Partners, Henderson, Hermitage Capital, East Capital, Centaurus, Renaissance AM, Q Capital, Sandglass Capital, Moore Capital, Lansdowne, Perry Capital, Millennium Capital Partners, Wellington κ.ά.

Πολλά από τα funds αυτά βρέθηκαν στο roadshow του Λονδίνου και είχαν μία πρώτη επαφή με την ελληνική πραγματικότητα, προσεγγίζοντας εταιρείες και κλάδους με τους οποίους δεν είχαν ασχοληθεί έως τώρα επενδυτικά.

Στην παρούσα φάση έχουν καταστήσει σαφές το ενδιαφέρον τους για τοποθετήσεις σε ελληνικές εισηγμένες εταιρείες, όχι μόνο μέσω αγοράς τίτλων αλλά και μέσω εταιρικών ομολόγων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v