Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Πιο ασφαλή τα ελληνικά ομόλογα από τα πορτογαλικά"

Η Insight θα εξετάσει το ενδεχόμενο να επενδύσει σε 5ετη ελληνικά ομόλογα. "Προσεκτική" για τα πορτογαλικά ομόλογα. Δεν μπορεί να αποκλειστεί τελείως ένα PSI στην Λισαβόνα.

Πιο ασφαλή τα ελληνικά ομόλογα από τα πορτογαλικά

Ο κίνδυνος για ένα νέο PSI στην Ελλάδα έχει υποχωρήσει, δήλωσε ο Gareth Colesmith της Insight Investment Management σε συνέντευξη του στο Bloomberg.

Ο κ. Colesmith ανέφερε η Insight θα εξετάσει το ενδεχόμενο να επενδύσει σε 5ετη ελληνικά ομόλογα, εφόσον η χώρα προχωρήσει σε σχετική δημοπρασία.

Ο ίδιος υποστήριξε πως η Insight είναι "προσεκτική" όσον αφορά τα πορτογαλικά ομόλογα, εξαιτίας των δυσκολιών στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και των εντάσεων μεταξύ της κυβέρνησης και του Ανώτατου Δικαστηρίου. Εκτιμά μάλιστα, ότι παρότι έχουν υψηλότερη απόδοση τα ελληνικά ομόλογα δείχνουν ασφαλέστερα.

"Αν και δεν περιμένω ένα PSI στην Πορτογαλία, δεν είναι κάτι που μπορεί να αποκλείσει κανείς τελείως" ανέφερε ο κ. Colesmith.

Παράλληλα, σημείωσε πως βλέπει επιβράδυνση του ράλι στα ομόλογα της περιφέρειας της ευρωζώνης και πως η Insigth στοιχηματίζει ότι τα ισπανικά και ιταλικά ομόλογα θα υπεραποδόσουν έναντι των γερμανικών bund το 2014.

Σημειώνεται πως η Insight είναι μονάδα της Bank of New York Mellon και διαχειρίζεται ενεργητικό 448 δισ. δολαρίων. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v