Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank Equities: Οι τιμές-στόχοι στις τράπεζες

Σύσταση hold για τις ελληνικές τράπεζες διατηρεί η Eurobank Equities σε έκθεσή της όπου σημειώνει ότι προτιμά τον τίτλο της Alpha Bank λόγω χαμηλότερης αποτίμησης και σημαντικού κεφαλαιακού "μαξιλαριού". Ποιες είναι οι τιμές-στόχοι.

Eurobank Equities: Οι τιμές-στόχοι στις τράπεζες

Σύσταση hold για τις ελληνικές τράπεζες διατηρεί η Eurobank Equities σε έκθεσή της όπου σημειώνει ότι προτιμά τον τίτλο της Alpha Bank λόγω χαμηλότερης αποτίμησης και σημαντικού κεφαλαιακού "μαξιλαριού".

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή θέτει τιμή-στόχο στο 0,63 ευρώ για την Alpha (έναντι τρέχουσας τιμής στο €0,68, υποδηλώνοντας περιθώριο πτώσης 7,6%), στόχο στα 3 ευρώ για την Εθνική (στο 14% το περιθώριο πτώσης) και στο 1,66 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς (βλέποντας περιθώριο υποχώρησης 10,3% από τα τρέχοντα επίπεδα).

Όπως αναφέρει, στα σημερινά επίπεδα τιμών, η αγορά φαίνεται να αποτιμά πλήρως τις τρέχουσες προσδοκίες για ενίσχυση της κερδοφορίας σταδιακά, σε ευθυγράμμιση με την ανάκαμψη της οικονομίας. 

Ο αποφασιστικός παράγοντας για τη μελλοντική αξία του κλάδου είναι η συλλογική προσέγγιση στο καυτό ζήτημα της ποιότητας ενεργητικού και η μείωση των επισφαλών δανείων από το 40%.

Ένα ξεκαθάρισμα, συνοδευόμενο από τα αναλογούντα κόστη, θα οδηγήσει σε έναν τραπεζικό κλάδο που θα μπορεί να επικεντρωθεί στην οικονομική ανάκαμψη.  

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v