JP Morgan: Τα top picks για το Χρηματιστήριο

Ποιες μετοχές διαλέγει από το ελληνικό χρηματιστήριο ο διεθνής οίκος. Οι καταλύτες για την υπεραπόδοση και γιατί επιλέγει Ελλάδα από την ευρωπαϊκή περιφέρεια. Τα στοιχεία που δείχνουν υπεραπόδοση της ευρωπεριφέρειας.

JP Morgan: Τα top picks για το Χρηματιστήριο

Με σύσταση overweight και σαφή προτίμηση της Ελλάδας συνεχίζει η JP Morgan, αφού μετά την ψήφο εμπιστοσύνης ανάμεσα στις αναδυόμενες αγορές σε νέα έκθεσή της συγκαταλέγει την εγχώρια αγορά μαζί με αυτές της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας στις κορυφαίες στην Ευρώπη.

Η JP Morgan προτείνει την ευρωπαϊκή περιφέρεια έναντι του πυρήνα των ευρωπαϊκών αγορών, και ειδικά τις τρεις μικρές περιφερειακές αγορές, και έπειτα τις αγορές της Ιταλίας και της Ισπανίας, με σαφή προτίμηση της πρώτης έναντι της δεύτερης.

Όπως αναφέρει, εν μέσω εκροών κεφαλαίων, οι αγορές της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Ελλάδας είναι οι βασικοί outperformers και έχουν αποδειχθεί εκπληκτικά ανθεκτικές παρά την αύξηση της μεταβλητότητας.

Αναφορικά με τις μετοχές από την Ελλάδα, η Alpha Bank, η Τράπεζα Πειραιώς, ο ΟΤΕ και η Coca Cola Hellenic είναι οι κορυφαίες επιλογές της από την ευρωπαϊκή περιφέρεια, με σύσταση overweight.

Όπως αναφέρει η JP Morgan, "είμαστε overweight στις μετοχές της Alpha Bank και της Πειραιώς γιατί συνδέονται άμεσα με το Greek Recovery. Η βελτίωση της ποιότητας του χαρτοφυλακίου των δανείων, που θα οδηγήσει σε μικρότερα NPL και σε μειωμένες προβλέψεις, είναι ο οδηγός για την επιστροφή στην κερδοφορία".

Οι τιμές-στόχοι για τις δύο τραπεζικές μετοχές είναι 0,84 για την Alpha Bank και 2 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς, αντίστοιχα.

Ο οίκος σημειώνει πως ο ΟΤΕ τελεί υπό διαπραγμάτευση σε ελκυστικές αποτιμήσεις έναντι ανταγωνιστών του, παρότι έχει κερδίσει 900% από το χαμηλό του 2012. Η τιμή-στόχος είναι 11 ευρώ ανά μετοχή, ενώ η μόχλευση 1 φορά τα ΕΒΙΤDA είναι η χαμηλότερη ανάμεσα στις ευρωπαϊκές εταιρείες. Με τη χαλάρωση των ρυθμιστικών κανόνων, ο ΟΤΕ είναι σε θέση να επωφεληθεί από την περαιτέρω βελτίωση των macro.

Για την Coca Cola Hellenic, η τιμή-στόχος είναι τα 23 ευρώ ανά μετοχή. Τα χειρότερα αναφορικά με τα περιθώρια λειτουργίας της επιχείρησης είναι πίσω μας, ενώ οι αναλυτές βλέπουν φέτος αύξηση στα EPS 12% και 25% το 2015.

Καταλύτη μπορεί να αποτελέσουν οι υπολογισμοί της JP Morgan ότι η Coca Cola Hellenic θα είναι σε θέση να επιστρέψει 400 – 500 εκατ. ευρώ στους μετόχους με dividend payout ratio της τάξεως του 35%-45% των κερδών της.

Τα τέσσερα στοιχεία που οι αναλυτές της JP Morgan εκτιμούν ότι θα είναι μαξιλάρι για τη διατήρηση αυτής της προοπτικής στις μετοχές της ευρωπεριφέρειας είναι:

1. Οι ρυθμοί ανάπτυξης στην περιφέρεια, με το momentum στις οικονομίες να είναι υποστηρικτικό. Η μεταβολή (delta) στο πραγματικό ΑΕΠ των χωρών της περιφέρειας ξεπερνά τις χώρες του πυρήνα της ευρωζωνης.

2. Οι συνθήκες στη χρηματοδότηση και στις αγορές ομολόγων των χωρών της περιφέρειας βελτιώνονται με ράλι στις τιμές των ιταλικών και των ισπανικών 10ετών και τις αποδόσεις στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές του 2006.

3. Τα κέρδη των εταιρειών προσφέρουν σημαντικό upside στις μετοχές αφού ανακάμπτουν από τα πολύ χαμηλά τους επίπεδα, με τα κέρδη στην Ελλάδα να υπολογίζονται 94% χαμηλότερα από ό,τι στο peak του οικονομικού κύκλου.

4. Οι αποτιμήσεις δείχνουν ελκυστικές τόσο σε απόλυτο μέγεθος όσο και σε σχετικούς όρους με τον πυρήνα.

Σημείο-κλειδί, πέρα από τα επιτόκια των ομολόγων που υποχωρούν στις περισσότερες χώρες της περιφέρειας, είναι το μοναδιαίο κόστος εργασίας (ULC), που στη χώρα μας βάσει των εκτιμήσεων του αμερικανικού οίκου είναι μειωμένο 10% σε ετήσια βάση, αλλά και τα πλεονάσματα, πλέον, στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v