Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρεν: Η Ελλάδα δεν έχει χρηματοδοτικό κενό το 2014

H αποστολή της τρόικας εξασφάλισε ότι η Ελλάδα έχει καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες για το 2014, ανέφερε ο Όλι Ρεν. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος σημείωσε ακόμα πως το πρόβλημα για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα επανεξεταστεί τον Ιούνιο.

Ρεν: Η Ελλάδα δεν έχει χρηματοδοτικό κενό το 2014

Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας για το 2014 έχουν καλυφθεί δήλωσε σε συνέντευξη του στο Bloomberg ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν, τονίζοντας παράλληλα πως η χώρα έχει γυρίσει σελίδα και επιστρέφει σε ρυθμούς ανάπτυξης.

"Τώρα ολοκληρώσαμε την δουλειά σε αυτό το στάδιο ώστε να διασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση για το 2014. Πρόκειται για μια σημαντική πρόοδο. Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα και επιστρέφει στην οικονομική ανάπτυξη. Αυτή είναι η πρόβλεψη μας για την φετινή χρονιά" ανέφερε ο κ. Ρεν.

Ο κ. Ρεν σημείωσε ακόμα πως το πρόβλημα για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα επανεξεταστεί τον Ιούνιο.

"Μόλις χθες ολοκληρώσαμε την τελευταία αποστολή αξιολόγησης, η οποία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο και διήρκησε περίπου έξι μήνες για να ολοκληρωθεί. Οπότε βλέπετε ποια είναι η εικόνα. Δεν είναι εύκολο να ολοκληρωθεί μια συνηθισμένη αποστολή. Παρομοίως δεν θα είναι εύκολο να ολοκληρωθεί μια αποστολή που έχει σαν αντικείμενο τη βιωσιμότητα του χρέους" επισήμανε.

Όπως ανέφερε μόλις επιβεβαιωθεί το πρωτογενές πλεόνασμα τον Απρίλιο από την Eurostat, θα έρθει άλλη αποστολή στη χώρα και μόλις ολοκληρώσει το έργο της θα συζητηθεί το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους στο Eurogroup του Ιουνίου.

Όσον αφορά το ερώτημα για το αν η Ελλάδα μπορεί να δανειστεί φέτος από τις αγορές ο κ. Ρεν υποστήριξε πως εξαρτάται από το κόστος δανεισμού. Ο ίδιος τόνισε πως είναι ζήτημα της ελληνικής κυβέρνησης να αποφασίσει ποιο είναι ένα εύλογο κόστος δανεισμού και αρνήθηκε να δώσει κάποιο συγκεκριμένο όριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v