Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Credit Suisse: Γιατί βλέπει «ακριβές» τις ελληνικές τράπεζες

Η επιστροφή των ελληνικών τραπεζών σε διψήφια κερδοφορία απειλείται από τις πιέσεις στα επιτόκια χορηγήσεων, που είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη, τονίζει η Credit Suisse. Προτιμά την Εθνική έναντι Alpha και Τράπεζας Πειραιώς. Οι τιμές-στόχοι.

Credit Suisse: Γιατί βλέπει «ακριβές» τις ελληνικές τράπεζες

Την αρνητική της στάση απέναντι στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο επαναδιατυπώνει η Credit Suisse, εκτιμώντας ότι η επιστροφή σε διψήφια κερδοφορία απειλείται από τις πιέσεις στα -υψηλά- επιτόκια χορηγήσεων.

Ο οίκος επικαλείται τα στοιχεία που δημοσίευσε την προηγούμενη εβδομάδα η Τράπεζα της Ελλάδος, σύμφωνα με τα οποία τα επιτόκια στα νέα δάνεια υποχώρησαν κατά 54 μονάδες βάσης, στο 4,92%.

Όπως αναφέρει η Credit Suisse, η αγορά επικεντρώθηκε στα επιτόκια καταθέσεων, που ευθυγραμμίστηκαν με τις προσδοκίες, ενώ λίγοι επενδυτές επικεντρώνονται στις πιέσεις των επιτοκίων χορηγήσεων. Η εκτιμώμενη επιστροφή των τραπεζών μεσοπρόθεσμα σε διψήφια αύξηση της κερδοφορίας δύσκολα θα πραγματοποιηθεί, καθώς τα τρέχοντα επιτόκια -από τα υψηλότερα στην Ευρώπη- δεν διαμορφώνονται σε διατηρήσιμα επίπεδα (δες γραφήματα 2, 3, 4 και 5). 

Συνεχίζουμε να βλέπουμε τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο ακριβό, τονίζει η Credit Suisse, σημειώνοντας ότι σε σχετική βάση συνεχίζει να προτιμά την Εθνική (σύσταση outperform, τιμή-στόχος στα 3,6 ευρώ), έναντι της Alpha (neutral, τιμή-στόχος 0,8 ευρώ) και της Τράπεζας Πειραιώς (underperform με τιμή-στόχο στο 1,4 ευρώ), λόγω του μικρότερου χαρτοφυλακίου εταιρικών δανείων, γεγονός που την καθιστά λιγότερο ευάλωτη στη μείωση των επιτοκίων.

Επίσης, η Credit Suisse υπογραμμίζει ότι η Πειραιώς είναι περισσότερο εκτεθειμένη σε χαμηλότερα επιτόκια μέσω του μεγάλου ποσοστού αναδιαρθρώσεων δανείων.  

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v