Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citi: Αναβαθμίζει σε "buy" την Εθνική

Η Citi μείωσε την τιμή στόχο για την Πειραιώς στο 1,55 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση "buy". Σε "buy" αναβαθμίζει την Εθνική, θεωρώντας πως η τράπεζα θα δείξει "ανθεκτικότητα" στο AQR. Βλέπει "ενδιαφέρουσες επενδυτικές ευκαιρίες" στις τράπεζες της ευρωπεριφέρειας.

Citi: Αναβαθμίζει σε buy την Εθνική

Σε αναβάθμιση της σύστασης για την Εθνική Τράπεζα σε "buy" από "neutral" προχώρησε η Citigroup, με έκθεσή της στις 12 Αυγούστου για τις τράπεζες της ευρωπεριφέρειας. Όπως επισημαίνει, η Εθνική φαίνεται ελκυστική σε σχέση με τις ανταγωνίστριες, καθώς θεωρείται ότι θα δείξει σχετική ανθεκτικότητα στο AQR.

Ο διεθνής οίκος προχώρησε παράλληλα σε μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, στο 1,55 ευρώ ανά μετοχή από 2 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας αμετάβλητη τη σύσταση "buy".

Για την Alpha Bank, διατηρεί αμετάβλητη την τιμή-στόχο του 0,65 ευρώ ανά μετοχή και τη σύσταση "neutral". 

Στην έκθεσή της, η Citi αναφέρει πως το sell-off στις τράπεζες της ευρωπεριφέρειας, λόγω μιας σειράς παραγόντων, μεταξύ των οποίων οι ανησυχίες για τα stress tests και το AQR και τα ισχνότερα οικονομικά στοιχεία για την ευρωζώνη, έχει δημιουργήσει "ενδιαφέρουσες επενδυτικές ευκαιρίες".

Όπως επισημαίνει, οι ελληνικές και οι ιταλικές τράπεζες της μεσαίας κεφαλαιοποίησης έχουν σημειώσει πτώση το πολύ έως και 60% από την κορυφή τους, από την αρχή του έτους. Η κεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών αποτιμάται τώρα στο 10% του ΑΕΠ, στο βασικό σενάριο της Citi, με το εκτιμώμενο P/E του 2018 στο 7x. Στο αισιόδοξο σενάριο, εκτιμάται πως οι ελληνικές τράπεζες θα έχουν πλεόνασμα κεφαλαίων περίπου 30% το 2018 σε σχέση με τη σημερινή κεφαλαιοποίηση, ενώ αντιθέτως στο απαισιόδοξο θα χρειαστεί να αντλήσουν κεφάλαια που θα ισοδυναμούν με το 20% της κεφαλαιοποίησης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v