Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στα ομόλογα της ευρωζώνης

Η απόδοση του ισπανικού 10ετούς αυξάνεται 11 μονάδες βάσης στο 2,42%, το υψηλότερο επίπεδο τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Τσιμπάνε οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων της Ιταλίας και της Ιρλανδίας.

Πιέσεις στα ομόλογα της ευρωζώνης

Υψηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των ισπανικών ομολόγων την Παρασκευή, ενώ σε ανοδική τροχιά βρίσκονται και οι αποδόσεις των ομολόγων άλλων κρατών μελών της ευρωζώνης.

Η απόδοση του ισπανικού 10ετούς αναρριχήθηκε σε υψηλό τριών εβδομάδων, καθώς η βουτιά στα αμερικανικά treasuries διογκώνει τις πιέσεις από τις ανησυχίες ότι το δημοψήφισμα στη Σκοτία ενθαρρύνει τους Καταλανούς αυτονομιστές.

Συγκεκριμένα, η απόδοση του ισπανικού 10ετούς αυξάνεται 11 μονάδες βάσης στο 2,42%, το υψηλότερο επίπεδο τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Άνοδο ως και οχτώ μονάδες καταγράφουν οι αποδόσεις των ιρλανδικών και των ιταλικών 10ετών τίτλων, στο 1,87% και στο 2,50% αντίστοιχα.

«Η άνοδος στις αποδόσεις των αμερικανικών treasuries επηρεάζει τα ομόλογα της ευρωζώνης» ανέφερε αναλυτής της ING στο Reuters. «Για την Ισπανία, αυτό που συμβαίνει στην Σκοτία έχει αντίκτυπο. Η Ισπανία είναι μια διαφορετική περίπτωση, γιατί υπάρχει μεγάλη ευαισθησία για αυτό που συμβαίνει στην Σκοτία για το δημοψήφισμα» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v