Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ΕΤΕ δεύτερη πιο αγαπημένη των ξένων αναλυτών

Η Εθνική είναι η δεύτερη πιο ”αγαπημένη” μετοχή των επενδυτών στον δείκτη Stoxx 600, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg, ενώ στη λίστα των μετοχών με τις υψηλότερες και χαμηλότερες αξιολογήσεις στον δείκτη περιλαμβάνονται επίσης η Τράπεζα Πειραιώς και η ΔΕΗ.

Η ΕΤΕ δεύτερη πιο αγαπημένη των ξένων αναλυτών
Τρεις ελληνικές εταιρείες βρίσκονται στη λίστα του Bloomberg με τις υψηλότερες και χαμηλότερες αξιολογήσεις στον δείκτη Dow Jones Stoxx 600.

Συγκεκριμένα, δεύτερη στη λίστα βρίσκεται η Εθνική Τράπεζα, με τη μέση αξιολόγηση 21 αναλυτών να διαμορφώνεται σε 4.909. Η μέση τιμή στόχος έχει οριστεί στα 49,96 ευρώ ανά μετοχή, ενώ η ετήσια απόδοσή της διαμορφώνεται στο 44,9%.

Στην λίστα περιλαμβάνεται επίσης η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία καταλαμβάνει την 34η θέση, με την μέση αξιολόγηση 19 αναλυτών στο 4.579, μέση τιμή στόχο τα 32,09 ευρώ ανά μετοχή και ετήσια απόδοση 39,4%.

Την 8η θέση στον κατάλογο με τις χαμηλότερες αξιολογήσεις καταλαμβάνει η ΔΕΗ, με τη μέση αξιολόγηση 17 αναλυτών στο 2.000, μέση τιμή στόχο τα 18,70 ευρώ ανά μετοχή και ετήσια απόδοση 17,5%.

Το Bloomberg δίνει έναν αριθμό σε κάθε αξιολόγηση, από το 1 έως το 5, με το 5 να ορίζεται ως η υψηλότερη σύσταση. Για τον υπολογισμό του μέσου όρου, τα νούμερα αυτά προστίθενται και το άθροισμά τους διαιρείται δια πόσες συστάσεις έχουν γίνει τους τελευταίους 12 μήνες.

Η τιμή στόχος αποτελεί τον μέσο όρο της προβλεπόμενης τιμής 6-18 μηνών των αναλυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v