Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Αναβαθμίζει σε neutral η Goldman Sachs

Η Goldman Sachs πιστεύει ότι η υποαπόδοση της μετοχής της ΔΕΗ προήλθε από την αύξηση των επισφαλειών στο τρίτο τρίμηνο και την πρόσφατη αβεβαιότητα σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.

ΔΕΗ: Αναβαθμίζει σε neutral η Goldman Sachs
Σε αναβάθμιση της ΔΕΗ από "sell" σε "neutral" προχώρησε ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος Goldman Sachs με νέα τιμή στόχο τα 4,7 ευρώ ανά μετοχή (από 4,5 ευρώ προηγουμένως) και περιθώριο ανόδου 25% περίπου από τα τρέχοντα επίπεδα, με αφορμή την πρόσφατη υποαπόδοση της μετοχής της στο ταμπλό του Χ.Α.

Η Goldman Sachs πιστεύει ότι η υποαπόδοση προήλθε από την αύξηση των επισφαλειών στο τρίτο τρίμηνο και την πρόσφατη αβεβαιότητα σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.

Παράλληλα, η επενδυτική τράπεζα αυξάνει ελαφρώς τις εκτιμήσεις της για τα EBITDA κατά 4% την περίοδο 2016/2019 για να αντικατοπτρίσει τη θετική επίπτωση από το χαμηλότερο κόστος για τον τομέα της προμήθειας.

Ωστόσο αναμένει η καθαρή κερδοφορία να μειωθεί το 2015/16 έναντι του 2014 λόγω της αύξησης των επισφαλειών, ενώ οι χαμηλές τιμές του φυσικού αερίου θα πρέπει να επηρεάσουν αρνητικά την τιμή χονδρικής πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και ως εκ τούτου, την κερδοφορία των μονάδων άνθρακα και τους υδροηλεκτρικούς σταθμούς.

Από τη θετική πλευρά, το ενδεχόμενο πώλησης του ΑΔΜΗΕ, το δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, θα μπορούσε να «αποκρυσταλλώσει» αξία για τη μετοχή αλλά η Goldman Sachs στις εκτιμήσεις της δεν περιλαμβάνει αυτή τη συναλλαγή.

Οι παράγοντες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν χαμηλότερα ή υψηλότερα τις εκτιμήσεις τους είναι οι τιμές του φυσικού αερίου, η μείωση του κόστους, οι πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων με premium ή discount και η αύξηση ή μείωση των τιμολογίων, αν και στις προβλέψεις της δεν περιλαμβάνει μεταβολές στην τιμολογιακή πολιτική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v