Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

M. Lynch: ”Πολιτική” απόκλιση στην αποτίμηση ΔΕΗ

Άνοδο 25% στην τιμή της μετοχής της ΔΕΗ από τα τρέχοντα επίπεδα, στα 27,2 ευρώ, βλέπει η Merrill Lynch σε περίπτωση επικράτησης της Νέας Δημοκρατίας στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση. Σε περίπτωση επικράτησης του ΠΑΣΟΚ ή εκλογικού αποτελέσματος που δεν ”δίνει” αυτοδύναμη κυβέρνηση, ο οίκος εκτιμά ότι η μετοχή μπορεί να υποχωρήσει έως και 33%, στα 14,6 ευρώ.

M. Lynch: ”Πολιτική” απόκλιση στην αποτίμηση ΔΕΗ
Άνοδο 25% στην τιμή της μετοχής της ΔΕΗ από τα τρέχοντα επίπεδα, στα 27,2 ευρώ, βλέπει η Merrill Lynch σε περίπτωση επικράτησης της Νέας Δημοκρατίας στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση.

Σε περίπτωση επικράτησης του ΠΑΣΟΚ ή εκλογικού αποτελέσματος που δεν ”δίνει” αυτοδύναμη κυβέρνηση, ο οίκος εκτιμά ότι η μετοχή μπορεί να υποχωρήσει έως και 33%, στα 14,6 ευρώ.

Η Merrill Lynch σημειώνει δύο διαφορετικά σενάρια για τη μετοχή της ΔΕΗ, ανάλογα με το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στις 16 Σεπτεμβρίου.

Εάν ανανεωθεί η θητεία της, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να λύσει διά παντός τα δομικά προβλήματα της ΔΕΗ, σημειώνει ο οίκος. Επιπλέον, η νίκη του κυβερνώντος κόμματος θέτει ιδανικές συνθήκες για τη διοίκηση της Επιχείρησης, για δέσμευση σε ”επιθετικό” business plan τον Οκτώβριο.

Στον αντίποδα, αλλαγή στην κυβέρνηση ή εκλογικό αποτέλεσμα που δεν εγγυάται αυτοδύναμη κυβέρνηση ενδέχεται να οδηγήσει σε ”πάγωμα” των μεταρρυθμίσεων. Σε αυτή την περίπτωση, η Merrill Lynch ”βλέπει” την τιμή-στόχο στα 14,6 ευρώ, υποδηλώνοντας περιθώριο πτωτικής κίνησης της μετοχής κατά 33%.

”Ντέρμπι” οι εκλογές

Στην παρούσα φάση κυριαρχεί η αβεβαιότητα αναφορικά με το εκλογικό αποτέλεσμα, επισημαίνει η Merrill Lynch. Ενώ οι δημοσκοπήσεις στις αρχές Αυγούστου έδειχναν ελαφρό προβάδισμα για το κυβερνών κόμμα, η στήριξη προς τη Νέα Δημοκρατία έχει συρρικνωθεί κυρίως ως αποτέλεσμα των τραγικών πυρκαγιών του Αυγούστου.

Ως εκ τούτου, η Merrill Lynch θεωρεί ότι το αποτέλεσμα των εκλογών στην παρούσα χρονική στιγμή δεν επιδέχεται ασφαλούς πρόβλεψης. Δεδομένης της αβεβαιότητας για το αποτέλεσμα, ο οίκος διατηρεί ”ουδέτερη” σύσταση για τη μετοχή.

Η μετοχή της ΔΕΗ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 11ης Σεπτεμβρίου στα 22,5 ευρώ.

---Πως σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ

Η υπεύθυνη Οικονομίας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου, σχετικά με έκθεση της Merrill Lynch για τη ΔΕΗ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η Ν.Δ. στον πανικό της για το αποτέλεσμα των εκλογών, επιστρατεύει τους συνεργάτες-συμμάχους της, ξένους οίκους, που έχουν αποκομίσει τεράστια ποσά σε βάρος των ελλήνων φορολογουμένων.

Οι οίκοι αυτοί φοβούνται, και δικαιολογημένα, ότι δεν θα μπορούν να συνεχίσουν τις ”δουλειές” με τα δομημένα ομόλογα, τις ”συμβουλές”, τις αποκρατικοποιήσεις, τις υπόγειες συναλλαγές και διαδρομές.

Μετά την γνωστή σε όλους J.P. Morgan, την Morgan Stanley ήρθε και η σειρά της Merrill Lynch να κινδυνολογήσει για την αξία της μετοχής της ΔΕΗ. Όλως τυχαίως, οι οίκοι αυτοί, συνδέονται με διάφορα σκάνδαλα και αδιαφανείς διαδικασίες αποκρατικοποιήσεων και ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.

Η ωμή και απροκάλυπτη παρέμβαση των ξένων αυτών οίκων υπέρ της Ν.Δ., αποδεικνύει ακριβώς τις αμαρτωλές σχέσεις τους με την κυβέρνηση της Ν.Δ.

Όσο κι αν κραυγάζουν όμως για τα συμφέροντά τους, ο ελληνικός λαός θα προασπίσει τα δικά του συμφέροντα και θα δώσει τέλος, με την ψήφο του, στην λεηλασία που έχει στηθεί σε βάρος του.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v