Eurobank Equities: Οι τιμές-στόχοι για τις τράπεζες

Σύσταση «Buy» υιοθετεί για τις ελληνικές τράπεζες η Eurobank Equities. Θεωρεί ότι σε αυτά τα επίπεδα είναι υποτιμημένες, συγκριτικά με τις ευρωπαϊκές. Tι εκτιμά για τα μεγέθη του δ΄ τριμήνου. Οι τιμές - στόχοι.

Eurobank Equities: Οι τιμές-στόχοι για τις τράπεζες

Διατηρεί τη θετική της στάση για την πορεία των ελληνικών τραπεζών η Eurobank Equities υπό τον όρο ότι θα ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση και δεν θα τεθεί σε κίνδυνο το βασικό μακροοικονομικό της σενάριο.

Σύμφωνα με την χρηματιστηριακή οι τράπεζες προσφέρουν ένα ελκυστικό συνδυασμό θεμελιωδών (που αναμένεται να βελτιωθούν) και υποτιμημένων αποτιμήσεων.

Χαρακτηρίζει ως καταλύτη την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης που θα ανοίξει το δρόμο για έναν επανακαθορισμό του κινδύνου χώρας (country risk).

Τονίζει πώς η αδύναμη πορεία τόσο των εγχώριων όσο και των ευρωπαϊκών τραπεζών οδήγησε σε ελκυστικότερες αποτιμήσεις ειδικά για τις ελληνικές τράπεζες, καθώς το discount μεταξύ των δυο παραμένει αρκετά ευρύ.

Θεωρούμε ότι οι τράπεζες μπορούν να έχουν ένα σημαντικό περιθώριο ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητα και σημειωθούν θετικές εξελίξεις από το μέτωπο της πολιτικής, αναφέρει η Eurobank Equities.

Οι τιμές-στόχοι

Η χρηματιστηριακή θέτει τιμή-στόχο τα 2,95 ευρώ για τη μετοχή της Alpha και τα 0,44 ευρώ για την Εθνική ΤράπεζαΓια την Πειραιώς η τιμή-στόχος τίθεται στα 0,25 ευρώ.

Η σύσταση και για τις τρεις τράπεζες είναι buy, ενώ η χρηματιστηριακή διευκρινίζει ότι προτιμά τη μετοχή της Εθνικής Tράπεζας.

Τα αποτελέσματα

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα του δ΄ τριμήνου 2015 η Eurobank Equities εκτιμά ότι η οι τράπεζες θα εμφανίσουν βελτιωμένη εικόνα σε ρευστότητα και μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Ωστόσο αναμένεται να καταγράψουν ζημιές λόγω των προβλέψεων που θα πάρουν. Τα έσοδα από τις κύριες δραστηριότητες αναμένεται να παρουσιάσουν βελτίωση συγκριτικά με το γ΄ τρίμηνο.

Αναμένουμε ότι η προσοχή θα παραμείνει στο κομμάτι των κόκκινων δανείων/προβλέψεων αλλά και του outlook, σημειώνει η χρηματιστηριακή. Σημειώνεται ότι η Eurobank ανακοινώνει αποτελέσματα απόψε η Alpha στις 3 Μαρτίου, η Πειραιώς στις 9 και η Εθνική στις 10 Μαρτίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v