Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

11o Roadshow: Ποιες εισηγμένες πάνε Λονδίνο

Σε κορυφαίο επίπεδο η εκπροσώπηση 29 εισηγμένων στο ετήσιο Roadshow του ΧΑ. Οι τράπεζες αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Τι περιμένουν να ακούσουν επιχειρηματίες και στελέχη από τους ξένους διαχειριστές.

11o Roadshow: Ποιες εισηγμένες πάνε Λονδίνο

Ως «προηγμένη αναπτυσσόμενη» αγορά -για πρώτη φορά στην ιστορία των ετήσιων Roadshows στο Λονδίνο- αλλά με το «βαρύ πυροβολικό» των εταιρειών του σε υψηλόβαθμη εκπροσώπηση, ο όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών διοργανώνει στις 20-22 Σεπτεμβρίου το 11ο ετήσιο Roadshow στο Λονδίνο.

Στελέχη 29 εταιρειών θα βρεθούν στη βρετανική πρωτεύουσα το παραπάνω διάστημα, προκειμένου να δώσουν το παρών στο φετινό roadshow του ΧΑ που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Bloomberg.

Eθνική Τράπεζα, Αlpha Bank, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς, Attica Bank, MIG, Ομιλος Χρηματιστηρίου Aegean Airlines, Creta Farm, Eλλάκτωρ, Ελληνική Τεχνοδομική – Ανεμος, Folli Follie, Fourlis, ΓΕΚ/Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, Grivalia Properties, Eλληνικά Πετρέλαια, Lamda Development, MLS, Motor Oil, Ομιλος Μυτιληναίος, Μέτκα, Εθνική Πανγαία, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Σαράντης, Πλαστικά Θράκης και Τιτάν έχουν ήδη αποδεχθεί σχετική πρόσκληση του οικοδεσπότη ΧΑ, που αναμένει τελική απάντηση και από τη Διοίκηση του ΟΛΠ.

«Ιδιαίτερα σημαντικό το σημερινό ΕWG, καθώς αναμένεται να δώσει ένα στίγμα για τα επόμενα/τελευταία βήματα της κυβέρνησης ως προς την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης. Τα συμπεράσματα των παραπάνω επαφών ασφαλώς και θα τύχουν αξιοποίησης από τους συμμετέχοντες στο roadshow, κατά τη διάρκεια των επαφών τους με τους ξένους διαχειριστές», επισημαίνει στο Euro2day.gr εκπρόσωπος εισηγμένης εταιρείας που θα δώσει και φέτος το παρών στο Λονδίνο.

Επίσης, τα όποια μηνύματα προκύψουν από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι προφανές ότι θα αποτελέσουν κρίσιμο στοιχείο για τους επιχειρηματίες.

Πέραν αυτών όμως, είναι βέβαιο πως και πάλι οι τράπεζες θα βρεθούν στο επίκεντρο ενδιαφέροντος αλλά και ερωτήσεων από την πλευρά των ξένων διαχειριστών για θέματα που αφορούν από τις διοικήσεις έως ζητήματα που άπτονται της διαχείρισης των κόκκινων δανείων τους.

Κορυφαίοι εκπρόσωποι των εισηγμένων εταιρειών θα κληθούν να δώσουν τις απαντήσεις στους αλλοδαπούς διαχειριστές. Μεταξύ άλλων, έχουν ήδη απαντήσει θετικά οι κ.κ. Ν. Καραμούζης από τη Eurobank, B. Ψάλτης και Δημ. Κωστόπουλος από την Alpha Bank, Γ. Μαρινόπουλος (Πειραιώς), Π. Τζαννετάκης (Μότορ Όιλ), Αν. Καλλιτσάντσης (Ελλάκτωρ/ Ελληνική Τεχνοδομική - Άνεμος), Απ. Πεταλάς (Fourlis), Oδ. Αθανασίου από τη Lamda Development.

Σαφής εικόνα για τον αριθμό των συναντήσεων κάθε εταιρείας θα αρχίσει να υπάρχει από τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, δεδομένου ότι ο Αύγουστος δεν διευκόλυνε τις σχετικές επαφές.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς θα είναι πιθανότατα επίσης εκεί, ενώ ενδέχεται να μεταβεί στο Λονδίνο και εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο οποίος θα μιλήσει στους εκπροσώπους των ξένων funds.

Xορηγοί του 11ου Roadshow είναι οι: Eπενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος, Εuroxx, Beta, Eurobank Equities, Alpha Finance, Μοrgan Stanley, Eθνική Χρηματιστηριακή, Παντελάκης Χρηματιστηριακή και Πειραιώς Securities.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v