Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deutsche Bank: ”Overweight” για τράπεζες το 2008

Η αβεβαιότητα για τις προοπτικές στο μέτωπο της οικονομίας το 2008 καθιστά δύσκολες τις προβλέψεις για τις μετοχές, ιδίως των τραπεζών. Ωστόσο, η Deutsche Bank δεν διστάζει να δηλώσει ”overweight” για τον κλάδο, με την Τράπεζα Κύπρου να συγκαταλέγεται στις κορυφαίες επιλογές της.

Deutsche Bank: ”Overweight” για τράπεζες το 2008
Η αβεβαιότητα για τις προοπτικές στο μέτωπο της οικονομίας το 2008 καθιστά δύσκολες τις προβλέψεις για τις μετοχές, ιδίως των τραπεζών. Ωστόσο, η Deutsche Bank δεν διστάζει να δηλώσει ”overweight” για τον κλάδο, με την Τράπεζα Κύπρου μάλιστα να συγκαταλέγεται στις κορυφαίες επιλογές της σε πανευρωπαϊκή βάση.

Όπως σημειώνει ο οίκος, στην παρούσα χρονική στιγμή καταγράφεται διαφοροποίηση μεταξύ των αποτιμήσεων του χρηματοοικονομικού κλάδου και των υπόλοιπων κλάδων των αγορών.

Ειδικότερα, οι μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών έχουν υπoαποδώσει της ευρύτερης αγοράς κατά 19%, οι τραπεζικοί τίτλοι αποτιμούν πλέον κατά το ήμισυ, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης και στραγγίσματος ρευστότητας και ταυτόχρονα οι προσδοκίες για τον υπόλοιπο επιχειρηματικό τομέα παραμένουν υψηλές.

Όπως αναφέρει η Deutsche, εάν η παγκόσμια οικονομία και τα εταιρικά κέρδη αποδειχτούν ανθεκτικά το 2008, οι μετοχές των τραπεζών θα υπεραποδώσουν, εμφανίζοντας έντονη ανάκαμψη, καθώς ένα τέτοιο σενάριο δεν αποτιμάται στις τρέχουσες τιμές.

Σε γενικές γραμμές η Deutsche Bank συνιστά ”overweight” στις μετοχές των τραπεζών, συγκαταλέγοντας στις κορυφαίες επιλογές της τίτλους υψηλής κεφαλαιοποίησης με προοπτικές οργανικής ανάπτυξης, ώστε να αποφεύγεται το ενδεχόμενο υποβάθμισης των εκτιμήσεων κερδοφορίας.

Σε αυτές τις επιλογές συγκαταλέγεται ο τίτλος της Τράπεζας Κύπρου, για τον οποίο η Deutsche Bank δίνει τιμή-στόχο στα 17 ευρώ και σύσταση ”buy”. Επίσης, ο οίκος ξεχωρίζει τις UBS, Santander, BNP Paribas, DnB NOR και Unicredit.

Σε γεωγραφική βάση, ο οίκος είναι ”overweight” για την Ελλάδα (από την οποία top pick είναι η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας), για τη Γαλλία και την Ελβετία, ενώ είναι ”neutral” για τη Σκανδιναβία, την Ιταλία και τη Γερμανία και ”underweight” για την Ισπανία και την Αγγλία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v