Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σοφοκλέους: ”Χορεύοντας” intraday με 100 μετοχές

Ούτε ένας ούτε δύο αλλά 100 τίτλοι εμφάνισαν χθες, Τρίτη, απόκλιση μεγαλύτερη του 10% από τα χαμηλά στα υψηλά ημέρας, παρέχοντας την ευκαιρία στους όσους τολμηρούς να αποκομίσουν (ή να χάσουν) έως και 10% επί της επένδυσής τους.

Σοφοκλέους: ”Χορεύοντας” intraday με 100 μετοχές
* Ο αναλυτικός πίνακας με τις 100 μετοχές που εμφάνισαν διακύμανση άνω του 10% δημοσιεύεται στη διπλανή στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

Μπορεί τα υψηλά επίπεδα μεταβλητότητας των μετοχών στη Σοφοκλέους να μην είναι ευπρόσδεκτα για έναν επενδυτή με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, αλλά είναι το ”βούτυρο στο ψωμί” των απανταχού traders και του ”έξυπνου χρήματος”, οι οποίοι σπεύδουν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες όταν και όπου αυτές παρουσιάζονται.

Τα μεγαλύτερα επίπεδα μεταβλητότητας δημιουργούν και περισσότερες ευκαιρίες για αποκόμιση βραχυπρόθεσμων κερδών, ιδίως σε συνεδριάσεις όπου επικρατούν η νευρικότητα και οι κινήσεις πανικού.

Η χθεσινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους αποτελεί ιδανικό παράδειγμα του πώς ένας trader μπορεί με ενδοσυνεδριακές κινήσεις να αποκομίσει (ή να χάσει) από 10% έως και 25% επί της επένδυσής του.

Την απόκλιση αυτή από το χαμηλό έως το υψηλό ημέρας εμφάνισαν 100 τίτλοι, ήτοι σχεδόν οι μισές μετοχές της αγοράς, και μάλιστα ακόμη και μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης με μεγάλους ημερήσιους όγκους συναλλαγών, όπως η ΕΥΔΑΠ, η Intralot, o Μυτιληναίος, η ΔΕΗ και η Μηχανική.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της μετοχής του Σαράντη, η απόκλιση της οποίας από το χαμηλό στο υψηλό ημέρας κυμάνθηκε γύρω στο 25,85%, ενώ στην ΕΥΔΑΠ και στην Άβαξ ξεπέρασε το 20%.

* Ο αναλυτικός πίνακας με τις 100 μετοχές που εμφάνισαν διακύμανση άνω του 10% δημοσιεύεται στη διπλανή στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v