DBRS για ελληνικές τράπεζες: Πρόοδος σε εύθραυστο περιβάλλον

Σταθεροποίηση των συστημικών τραπεζών στο εννεάμηνο, λόγω της άμβλυνσης του πολιτικού κινδύνου, "είδε"η DBRS. Προειδοποιεί όμως πως οι τράπεζες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν ένα σημαντικό βάρος από το υψηλό επίπεδο των προβληματικών δανείων.

DBRS για ελληνικές τράπεζες: Πρόοδος σε εύθραυστο περιβάλλον

Πρόοδο του ελληνικού τραπεζικού συστήματος το 2016, εν μέσω ενός εύθραυστου λειτουργικού περιβάλλοντος «βλέπει» η DBRS.

Σε σχόλιό της που δημοσιοποίησε χθες, η DBRS αναφέρει πως «τους πρώτους εννέα μήνες του 2016, η σταδιακή άμβλυνση του πολιτικού κινδύνου παρείχε ένα πιο σταθερό πλαίσιο για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες της Ελλάδας, υπό τη μορφή ενός πιο σταθερού μακροοικονομικού περιβάλλοντος.

Στο εννεάμηνο, οι τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες πέρασαν σε θετικό πεδίο σε ό,τι αφορά στα προ φόρων κέρδη τους, για πρώτη φορά από το 2010.

Η εκτεταμένη οικονομική κρίση στην Ελλάδα οδήγησε σε σημαντική συγκέντρωση του ελληνικού τραπεζικό κλάδου, με αποτέλεσμα οι τέσσερις τράπεζες να έχουν ένα ευμέγεθες εθνικό «αποτύπωμα» και προοπτικές για ισχυρότερα κέρδη μελλοντικά.

Ωστόσο, η DBRS προειδοποιεί πως το ελληνικό τραπεζικό σύστημα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ένα σημαντικό βάρος από το υψηλό επίπεδο των προβληματικών δανείων, που προκύπτουν κυρίως από το εύθραυστο λειτουργικό περιβάλλον».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v