Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deutsche Bank: Περικοπή τιμής στόχου για Eurobank

Στα 25 από 26 ευρώ προηγουμένως μειώνει η Deutsche Bank την τιμή στόχο για τη μετοχή της Eurobank χαρακτηρίζοντας το σχέδιο της τράπεζας πολύ αισιόδοξο. Η σύσταση στην έκθεση με ημερομηνία 6 Φεβρουαρίου και τίτλο ”Ν.Α. Ευρώπη: Δύσκολος δανεισμός ή δύσκολη προσγείωση” θέτει σύσταση ”hold” για το ελληνικό ίδρυμα.

Deutsche Bank: Περικοπή τιμής στόχου για Eurobank
Στα 25 από 26 ευρώ προηγουμένως μειώνει η Deutsche Bank την τιμή στόχο για τη μετοχή της Eurobank χαρακτηρίζοντας το επιχειρηματικό σχέδιο της τράπεζας για τη Ν.Α. Ευρώπη ”πολύ αισιόδοξο”.

Η σύσταση στην έκθεση με ημερομηνία 6 Φεβρουαρίου και τίτλο ”Ν.Α. Ευρώπη: Δύσκολος δανεισμός ή δύσκολη προσγείωση” θέτει σύσταση ”hold” για το ελληνικό ίδρυμα.

Ο οίκος προχωρά σε καθοδική αναθεώρηση των προβλέψεών του για την κερδοφορία της Eurobank κατά 2% και 4% για το 2008 και το 2009, αντίστοιχα.

Όπως εξηγεί η Deutsche Bank, δεδομένων των αυξανόμενων δυσμενών ειδήσεων από τη Ν.Α. Ευρώπη, αποφάσισε να είναι περισσότερο επιφυλακτική σε ό,τι αφορά τους ρυθμούς αύξησης του δανεισμού και το κόστος κινδύνου για τις εταιρίες που έχουν θέσεις στην Ν.Α. Ευρώπη.

Από τις 10 Ιανουαρίου που ο οίκος δημοσίευσε την έκθεση ”South Eastern Europe: Nice to SEE you” έχουν, όπως επισημαίνει, προκύψει δυσμενή στοιχεία για την περιοχή: Στη Ρουμανία η τοπική ισοτιμία άγγιξε το χαμηλό τριετίας κάτι που ανάγκασε την κεντρική τράπεζα να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων κατά 100 μονάδες βάσης, ενώ προ λίγων μόνο ημερών είχε προηγηθεί αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης. Αν και μια τέτοια εξέλιξη θα βοηθήσει τον πληθωρισμό και την ισοτιμία, κατά την Deutsche Bank, θα πλήξει τον τραπεζικό κλάδο, καθιστώντας τον πιο ευάλωτο στις μεταβολές του νομίσματος.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, top picks παραμένουν η Τράπεζα Κύπρου και η Εθνική για τις οποίες η τιμή στόχος ειναι 17 ευρώ και 55 ευρώ, αντίστοιχα, με τη σύσταση ”buy”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v