Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε καθεστώς επιτήρησης η Προοδευτική (update 4)

Στην κατηγορία ”Επιτήρησης” μεταφέρονται από σήμερα οι μετοχές της Προοδευτικής λόγω των πρόσφατων εξελίξεων στην οικονομική και περιουσιακή κατάσταση της εταιρίας, ενώ άγνοια δηλώνει η Γέφυρα ΑΕ για το ενδεχόμενο πώλησης του ποσοστού που κατέχει η εταιρεία Προοδευτική Α.Ε στην Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.

Σε καθεστώς επιτήρησης η Προοδευτική (update 4)
Στην κατηγορία ”Επιτήρησης” μεταφέρονται από σήμερα οι μετοχές της Προοδευτικής λόγω των πρόσφατων εξελίξεων στην οικονομική και περιουσιακή κατάσταση της εταιρίας, ενώ άγνοια δηλώνει η Γέφυρα ΑΕ για το ενδεχόμενο πώλησης του ποσοστού που κατέχει η εταιρεία Προοδευτική Α.Ε στην Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.

Το Δ.Σ. του ΧΑ στη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε να μεταφέρει από σήμερα 11/02/2008 τις μετοχές της εταιρίας ”Προοδευτική Α.Τ.Ε.” στην κατηγορία ”Επιτήρησης”, λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες εξελίξεις όσον αφορά την οικονομική και περιουσιακή κατάσταση της εταιρίας, όπως παρουσιάζονται στις τελευταίες επιστολές που απέστειλε στο ΧΑ.

Τι απαντά η Προοδευτική

Τις ενέργειες που πραγματοποιεί για την εξόφληση του μεγαλύτερου μέρους των υποχρεώσεών της, γνωστοποίησε η διοίκηση της εταιρίας Προοδευτική, σε απάντηση της από 08/02/2008 επιστολής του ΧΑ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Προοδευτική επισημαίνει πως βρίσκεται σε φάση ρευστοποίησης περιουσιακών στοιχείων της, με σκοπό την εξόφληση του μεγαλύτερου μέρους των υποχρεώσεών της.

Eπίσης η Εταιρεία, αμέσως μόλις έλαβε γνώση της επίσχεσης εργασίας και των ληξιπρόθεσμων επιταγών, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. συγκάλεσε άμεσα σε συνεδρίαση το Δ.Σ. με πρόσκλησή του την 29.01.2008 για την 31.01.08, η οποία αναβλήθηκε λόγω αδυναμίας προσέλευσης των μελών του, λόγω του έκτακτου γεγονότος της κηδείας του Αρχιεπισκόπου, με αποτέλεσμα να ορισθεί την 01.02.2008 νέο Δ.Σ. για την 05.02.2008, επειδή μεσολάβησε το Σαββατοκύριακο.

Ταυτόχρονα η Εταιρεία βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές και εργαζόμενους για τη ρύθμιση των οφειλών και αποπληρωμής των εντός μηνός. Επίσης η Εταιρεία εντός των επομένων δύο (2) ημερών θα προβεί σε υπογραφή σύμβασης χρηματοδοτικής μίσθωσης (sale and lease back) μηχανολογικού εξοπλισμού ύψους 2 εκατ. ευρώ, όπως επίσης έχει δεχθεί προφορική προσφορά την 08.02.2008 για την πώληση του ποσοστού που κατέχει στη ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ έναντι ποσού 21,5 εκατ. ευρώ.

Σχετική έγγραφη προσφορά και υπογραφή προσυμφώνου θα ανακοινωθούν εντός των επομένων ημερών εφ’ όσον εγκριθούν από τα Δ.Σ. των εταιρειών.

Όπως προαναφέρθηκε, η Εταιρεία θα πωλήσει το ποσοστό της (6%) και το δικαίωμα επαναγοράς (1,74%) στη ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ έναντι του ποσού των 21,5 εκατ. ευρώ, πλέον φόρων. Η εν λόγω συναλλαγή θα έχει ολοκληρωθεί εντός δύο (2) μηνών το αργότερο. Σχετικό προσύμφωνο θα υπογραφεί επίσης εντός της εβδομάδος, το οποίο και θα ανακοινωθεί.

Εις βάρος της Εταιρείας υπάρχει επίσχεση εργασίας, όπου μετά από επικοινωνία με τους εργαζόμενους συμφωνήθηκε ότι θα πληρωθούν εντός της τρέχουσας εβδομάδος.

Επίσης υπάρχουν επιταγές σε προμηθευτές πληρωτέες ύψους 1,9 εκατ. ευρώ και διαταγές πληρωμής από προμηθευτές ύψους 60.000 ευρώ, η εξόφληση των οποίων θα γίνει εντός μηνός. Δεν γνωρίζουμε ουδεμία άλλη ενέργεια εναντίον της Εταιρείας.

Οι απαιτήσεις της Εταιρείας έχουν ως ακολούθως:

Α. Έργα Εσωτερικού:

- Έργο Συκιάς: απαίτηση ποσού 5 εκατ. ευρώ, εκτιμώμενος χρόνος είσπραξης ένα (1) έτος.

- Έργο Ολυμπιακού Χωριού απαίτηση ποσού: 6 εκατ. ευρώ, εκτιμώμενος χρόνος είσπραξης εντός του έτους.

Β. Εργα Εξωτερικού:

Έργα Ρουμανίας απαίτηση ποσού: 10 εκατ. ευρώ, εκτιμώμενος χρόνος είσπραξης από ένα (1) έως ένα και μισό (1,5) έτος.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Προέδρου της Εταιρείας στο συνημμένο στην επιστολή σας δημοσίευμα σχετικά με τις δηλώσεις του ότι ”στόχος μας είναι πλέον να προσφέρουμε σε όποιον επενδυτή εκδηλώσει ενδιαφέρον ένα όχημα για την είσοδό του στο Χρηματιστήριο”, έχουμε να δηλώσουμε ότι η δήλωση του κ. Κ. Κούτλα αναφερόταν στο πρόγραμμα εξυγίανσης και στο ενδιαφέρον στρατηγικών επενδυτών να συμμετάσχουν στην Εταιρεία μετά την ολοκλήρωση των προγραμματιζομένων ενεργειών εξόφλησης οφειλών της.

---Γέφυρα ΑΕ: ”Καμία κρούση από Προοδευτική για πώληση ποσοστού”

Άγνοια για το ενδεχόμενο πώλησης του ποσοστού που κατέχει η εταιρεία Προοδευτική Α.Ε στην Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, δηλώνουν τα στελέχη της εταιρείας Γέφυρας Α.Ε. σημειώνοντας ότι δεν έχει γίνει καμία σχετική κρούση από την Προοδευτική για πώληση του ποσοστού της.

”Δεν έχει έρθει σε επαφή μαζί μας και μας κάνει εντύπωση γιατί ο κ. Κούτλας γνωρίζει ότι σε περίπτωση που προτίθεται να πωλήσει το ποσοστό του από την σύμβαση προβλέπεται ότι υπάρχει δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων” ανέφερε στέλεχος της Γέφυρα Α.Ε. από το οποίο ζητήθηκε να σχολιάσει την ανακοίνωση της εισηγμένης εταιρίας.

Να σημειωθεί ότι στην κοινοπραξία συμμετέχουν επίσης οι Vinci, Ελληνική Τεχνοδομική, J&P Άβαξ, Αθηνά.

Οι λοιπές αποφάσεις του ΔΣ του ΧΑ

Επίσης, το Δ.Σ. του ΧΑ ενέκρινε την απόκτηση της ιδιότητας του ειδικού διαπραγματευτή για την εταιρία – Μέλος του ΧΑ ”PROTON BANK” επί των μετοχών των παρακάτω εισηγμένων εταιριών, καθορίζοντας ως

ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης την 13η Φεβρουαρίου 2008:

- ”ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε.”

- ”ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.”

Επιπλέον, το Δ.Σ. του Χ.Α. ενέκρινε την ανανέωση για έναν χρόνο της ιδιότητας του ειδικού διαπραγματευτή της εταιρίας – Μέλους του ΧΑ ”PROTON BANK” για τις εταιρίες:

- ”ΟΤΕ Α.Ε.”,

- ”ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.”,

- ”ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.”,

- ”ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ”

- ”ΟΠΑΠ Α.Ε.”

Τέλος, γνωστοποιήθηκε στο Δ.Σ. του Χ.Α. η παύση της ειδικής διαπραγμάτευσης επί των μετοχών της εισηγμένης εταιρίας ”ALAPIS A.B.E.E.” από την εταιρία – Μέλος του ΧΑ ”PROTON BANK”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v