Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Τι είπαν 6 τραπεζίτες στο Greek Banks Day

Στα βασικά σημεία που προέκυψαν από τις συναντήσεις που είχαν επενδυτές με κορυφαία στελέχη των ΕΤΕ, Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς, ΑΤΕ και Marfin, στο πλαίσιο του Greek Banks Day της UBS, αναφέρεται ο διεθνής οίκος σε έκθεσή του για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, στην οποία τονίζει πως οι προοπτικές παραμένουν θετικές.

UBS: Τι είπαν 6 τραπεζίτες στο Greek Banks Day
Στα βασικά σημεία που προέκυψαν από τις συναντήσεις που είχαν επενδυτές με κορυφαία στελέχη των ΕΤΕ, Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς, ΑΤΕ και Marfin, στο πλαίσιο του Greek Banks Day που διοργάνωσε στις 24 Ιανουαρίου η UBS, αναφέρεται ο διεθνής οίκος σε έκθεσή του για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο (11/2), στην οποία τονίζει πως οι προοπτικές παραμένουν θετικές.

Στην συνάντηση αυτή συμμετείχαν ο κ. Άνθιμος Θωμόπουλος, CFO της Εθνικής Τράπεζας, η κα. Πάολα Χατζησωτηρίου, CFO της EFG Eurobank, οι κ. κ. Μαρίνος Γιαννόπουλος και Μιχάλης Μασουράκης της Alpha Bank, ο κ. Σπύρος Παπασπύρου, γενικός διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς, ο κ. Πάνος Βαράγκης, υποδιοικητής της ΑΤΕBank και από την Marfin Popular Bank ο κ. Δημήτρης Σπανοδήμος, διευθυντής στρατηγικής ανάπτυξης του ομίλου.

Σύμφωνα με την UBS, η Ελλάδα και η ευρύτερη περιοχή παραμένουν μια από τις ελάχιστες ”πηγές” ανάπτυξης στην Ευρώπη, ωστόσο οι κίνδυνοι αυξάνονται και ως εκ τούτου η προσοχή και οι επιλεκτικές κινήσεις στις μετοχές είναι πλέον απαραίτητα στοιχεία.

Η UBS τονίζει παράλληλα την αισιοδοξία που εξέφρασαν όλες οι τράπεζες σχετικά με το περιβάλλον, την αύξηση των δανείων σε Ελλάδα και Κεντρική, Νοτιοανατολική Ευρώπη και Μέση Ανατολή, αλλά και με την επίτευξη των βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων στόχων που έχουν θέσει για την κερδοφορία τους.

Σημειώνει πως η προσοχή των επενδυτών παραμένει στραμμένη στα θέματα της χρηματοδότησης και τις οικονομικές εξελίξεις σε Ρουμανία και Βουλγαρία, ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται επίσης οι καταθέσεις σε Ελλάδα και Κεντρική, Νοτιοανατολική Ευρώπη και Μέση Ανατολή, που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πιέσεις όσον αφορά τα περιθώρια κερδοφορίας.

Σύμφωνα με την UBS, όλες οι τράπεζες φάνηκε να γνωρίζουν, χωρίς ωστόσο να ανησυχούν ιδιαίτερα, για τους μακροοικονομικούς κινδύνους στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Οι τράπεζες φαίνεται πως κινούνται πλέον λιγότερο επιθετικά όσον αφορά τα δάνεια σε ξένο συνάλλαγμα, ωστόσο αυτό θα παραμείνει μια πηγή ανησυχίας αν συνεχιστούν οι οικονομικές ανισορροπίες σε Ρουμανία και Βουλγαρία, εκτιμά ο διεθνής οίκος.

Για το θέμα της συγκέντρωσης στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, η UBS επισημαίνει πως οι περισσότερες τράπεζες θεωρούν πως μια ”δυσκολότερη” μακροοικονομική προοπτική θα μπορούσε να επιταχύνει τις διαδικασίες, κάτι που ωστόσο δεν θα αποτελέσει θέμα για το τρέχον έτος.

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, οι τράπεζες των οποίων η διοίκηση δεν είναι ελληνική (Εμπορική, Γενική), εξακολουθούν να ”παλεύουν” και έτσι, στην ουσία, ο ανταγωνισμός στην εγχώρια αγορά παραμένει μεταξύ των 4 κορυφαίων ”παικτών” και της Marfin Popular Bank.

Στην έκθεσή της, στην οποία παρέχονται και προβλέψεις για τα μεγέθη 2007 των ελληνικών τραπεζών, η UBS θεωρεί πως τις καλύτερες επιδόσεις θα εμφανίσουν οι Eurobank, Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα, για τις οποίες παραμένει ”εξαιρετικά θετική”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v