Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ:Στα 32 ευρώ μειώνει τη τιμή-στόχο η Citigroup

Στα 32 ευρώ από 33 ευρώ πριν περικόπτει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της ΔΕΗ η Citigroup σε έκθεση (21/2), στην οποία διατηρεί τη σύσταση ”hold”. O διεθνής οίκος προχωρά σε μείωση των προβλέψεών του για τα EPS ΔΕΗ κατά 1% και 8% για το 2007 και 2008 αντίστοιχα.

ΔΕΗ:Στα 32 ευρώ μειώνει τη τιμή-στόχο η Citigroup
Στα 32 ευρώ από 33 ευρώ πριν περικόπτει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της ΔΕΗ η Citigroup σε έκθεσή της στις 21/2, που τιτλοφορείται ”Is there a good entry point?” και στην οποία διατηρεί τη σύσταση ”hold”.

Όπως επισημαίνει ο διεθνής οίκος, η ΔΕΗ το 2007 ήταν η μετοχή με τις καλύτερες επιδόσεις, μετά και την απόφαση της κυβέρνησης για αύξηση των τιμολογίων. Ωστόσο, καθώς οι ειδήσεις έχουν… στερέψει, η μετοχή της ΔΕΗ έχει υποχωρήσει κατά 20% από τις αρχές του έτους και καταγράφει μία από τις χειρότερες επιδόσεις μετοχών του κλάδου των υπηρεσιών κοινής ωφελείας.

Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του 2007 και μια ενδεχόμενη αναθεώρηση του επιχειρησιακού της σχεδίου θα μπορούσαν να αναζωπυρώσουν το ενδιαφέρον για τη μετοχή, ενώ οι περιστασιακές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών θα ήταν δυνατόν να δώσουν νέα τροφή για εικασίες περί αυξήσεως των τιμολογίων, επισημαίνει η Citi.

Ο διεθνής οίκος εκτιμά πως ένας πιθανός ”διαχωρισμός” του real estate θα μπορούσε να προσθέσει έως και 4 ευρώ στην αποτίμηση της μετοχής, ενώ αντιθέτως η μη επίτευξη περικοπής των δαπανών θα ”στοίχιζε” στην Επιχείρηση έως και 4 ευρώ ανά μετοχή.

Εκτιμά επίσης ότι η τιμή-στόχος μπορεί να φτάσει έως και τα 38 ευρώ, ανάλογα με τις δαπάνες για εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα και εφόσον η τιμή του πετρελαίου σταθεροποιηθεί στα επίπεδα των 90 δολαρίων ανά βαρέλι, αποτίμηση που θεωρεί γενναιόδωρη.

Η Citi προχωρά παράλληλα σε μείωση των προβλέψεών της για τα κέρδη ανά μετοχή της ΔΕΗ κατά 1% και 8% για το 2007 και 2008 αντίστοιχα.

Η μετοχή της ΔΕΗ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 21ης Φεβρουαρίου στα 30 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v