Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: ”Ψήφος εμπιστοσύνης” από Merrill Lynch

Η Εθνική Τράπεζα είναι μεταξύ των μετοχών που συνιστά στους επενδυτές η Merrill Lynch, με έκθεσή στης στις 20/2 για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, διατηρώντας την τιμή-στόχο των 50,3 ευρώ ανά μετοχή.

ΕΤΕ: ”Ψήφος εμπιστοσύνης” από Merrill Lynch
Η Εθνική Τράπεζα είναι μεταξύ των μετοχών που συνιστά στους επενδυτές η Merrill Lynch, με έκθεσή στης στις 20/2 για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, η οποία τιτλοφορείται ”Synthetic corporate CDOs – more pain for the banks”.

Ο διεθνής οίκος διατηρεί την τιμή-στόχο των 50,3 ευρώ ανά μετοχή για την Εθνική, σημειώνοντας πως η τιμή αυτή υποδηλώνει Ρ/Ε 14,2 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη για τις ελληνικές δραστηριότητες, 16,5 φορές για τη νοτιοανατολική Ευρώπη και 10 φορές για την Τουρκία, αθροιστικά δηλαδή Ρ/Ε 13,3 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2008.

Ενδεχόμενο υποβάθμισης των προβλέψεων και της τιμής-στόχου που έχει θέσει αναμένει ο διεθνής οίκος στην περίπτωση που υπάρξει επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, συμπίεση των περιθωρίων κερδοφορίας στην εγχώρια αγορά αλλά και οικονομικά προβλήματα σε χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης και στην Τουρκία.

Αναφερόμενος στην εικόνα των ευρωπαϊκών τραπεζών, ο διεθνής οίκος επισημαίνει πως είναι απαραίτητη η επιφυλακτικότητα λόγω των προβλημάτων στις πιστωτικές αγορές, αναφέροντας πως οι ευρωπαϊκές τράπεζες διαπραγματεύονται (σε επίπεδο Ρ/BV) σε χαμηλό δεκαετίας και κοντά στα πιο ελκυστικά επίπεδα των τελευταίων 20 ετών όσον αφορά στη μερισματική απόδοση.

Στις επιλογές της Merrill Lynch βρίσκονται επίσης οι Postbank, Intesa, BPM και KBC.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v