Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Αύξηση 113% στα κέρδη Q4 βλέπει η D. Bank

Στα 291 εκατ. ευρώ θα διαμορφωθούν τα καθαρά κέρδη της Εθνικής Τράπεζας στο δ’ τρίμηνο, αυξημένα κατά 113%, ενώ τα κέρδη από βασικές δραστηριότητες αναμένονται στα 316 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Deutsche Bank σε έκθεση όπου διατηρεί ”buy” και τιμή-στόχο στα 55 ευρώ.

ΕΤΕ: Αύξηση 113% στα κέρδη Q4 βλέπει η D. Bank
Στα 291 εκατ. ευρώ θα διαμορφωθούν τα καθαρά κέρδη της Εθνικής Τράπεζας στο δ’ τρίμηνο, αυξημένα κατά 113%, ενώ τα κέρδη από βασικές δραστηριότητες αναμένονται στα 316 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Deutsche Bank.

Ο οίκος προβλέπει αύξηση των εσόδων κατά 42% σε ετήσια βάση στο δ’ τρίμηνο, στα 1,132 δισ. ευρώ με ισχυρές αυξήσεις τόσο στα καθαρά έσοδα από τόκους (54% στα 810 εκατ. ευρώ) όσο και στα έσοδα από προμήθειες (66% στα 220 εκατ. ευρώ).

Η Deutsche προβλέπει έκτακτη χρέωση 25 εκατ. ευρώ λόγω φορολόγησης κεφαλαιακών κερδών μετά την αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας.

Ο οίκος σημειώνει ότι διατηρεί ”buy” και τιμή-στόχο στα 55 ευρώ βάσει του ισχυρού αναπτυξιακού προφίλ του ομίλου, λόγω της ηγετικής θέσης του στην Ελλάδα και της ισχυρής παρουσίας στη νοτιοανατολική Ευρώπη και την Τουρκία.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v