Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Ανοδο 34% στα κέρδη αναμένει η M.Lynch

Ισχυρά αποτελέσματα εκτιμά η Merrill Lynch (22/2) ότι θα εμφανίζει στο δ’ τρίμηνο η Alpha Bank. Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της Alpha Bank εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 197 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 34% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Alpha: Ανοδο 34% στα κέρδη αναμένει η M.Lynch
Ισχυρά αποτελέσματα εκτιμά η Merrill Lynch (22/2) ότι θα εμφανίζει στο δ’ τρίμηνο η Alpha Bank.

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της Alpha Bank εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 197 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 34% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, και οριακά χαμηλότερα του consensus.

Η Merrill Lynch αναμένει παράλληλα αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους της τράπεζας κατά 17,2%, ενώ κάνει λόγο και για ενδεχόμενη αύξηση του κόστους λόγω της διεθνούς επέκτασης και εκτάκτων στοιχείων.

Ο διεθνής οίκος, ο οποίος τονίζει ότι δεν προβλέπει επιδείνωση της πιστωτικής ποιότητας της Alpha Bank κατά το δ’ τρίμηνο, διατηρεί την σύσταση ”buy” για την τράπεζα καθώς και την τιμή-στόχο των 27,8 ευρώ ανά μετοχή, που υποδηλώνει περιθώριο ανόδου της τάξης του 33% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Όπως επισημαίνει, η μετοχή της Alpha Bank διαπραγματεύεται 10,8 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2008, στο ίδιο επίπεδο με τις υπόλοιπες ελληνικές τράπεζες, αλλά με premium σε σχέση με τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v