Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Σκληραίνει τη στάση της η ΕΕ για μονοπώλιο

Στο ενδεχόμενο να κινήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή νομικές διαδικασίες κατά της Ελλάδας για το μονοπώλιο τζόγου αναφέρονται οι αναλυτές, σημειώνοντας πως την Πέμπτη ενδεχομένως να εκδοθεί τελική προειδοποίηση.

ΟΠΑΠ: Σκληραίνει τη στάση της η ΕΕ για μονοπώλιο
Στο ενδεχόμενο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να κινήσει νομικές διαδικασίες κατά της Ελλάδας και της Ολλανδίας, σχετικά με τους περιορισμούς που υπάρχουν όσον αφορά τον ανταγωνισμό στην αγορά στοιχηματισμού, αναφέρεται η Goldman Sachs σε έκθεσή της με ημερομηνία 25/2.

Όπως σημειώνει, ενδέχεται να εκδοθεί μια τελική προειδοποίηση την Πέμπτη, προτού παραπεμφθούν οι δυο χώρες στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Επισημαίνει παράλληλα πως, αν και οποιαδήποτε κίνηση από την πλευρά της ΕΕ θα έχει περιορισμένο αντίκτυπο, ο ΟΠΑΠ θα μπορούσε να επωφεληθεί της απελευθέρωσης της αγοράς στοιχηματισμού.

Ο διεθνής οίκος διατηρεί την σύσταση ”buy” για τον ΟΠΑΠ, με τιμή-στόχο στα 32,6 ευρώ.

Εν τω μεταξύ, η Morgan Stanley με έκθεσή της στις 26/2, προχώρησε σε μείωση της τιμής-στόχου για τον ΟΠΑΠ στα 25 ευρώ ανά μετοχή από 30 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας την σύσταση ”equalweight”.

Ο διεθνής οίκος, δεδομένης της αβεβαιότητας σχετικά με την ”βιωσιμότητα” του μονοπωλίου, εκτιμά πως η μετοχή του ΟΠΑΠ φαίνεται ακριβή σε σχέση με τον κλάδο, με βάση τις προβλέψεις για το 2008 και 2009, σημειώνοντας πως θα ”αισθάνονταν νευρικότητα” κατέχοντας μετοχές του Οργανισμού.

Επισημαίνει, δε, πως η υψηλή μερισματική απόδοση ”αποκλείει” μια θέση short. Παράλληλα, θεωρεί πως για την μετοχή του Οργανισμού υπάρχει σημαντικό ενδεχόμενο υποχώρησης, στην περίπτωση που υπάρξει κίνηση των ρυθμιστικών αρχών κατά του ΟΠΑΠ.

Η Εθνική-Π&Κ από την πλευρά της, στο πρωινό της report (26/2) αναφέρει πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε προειδοποιήσει για πρώτη φορά την Ελλάδα τον Ιούνιο, ενώ εκτιμά πως ακόμα και αν η υπόθεση κατά της Ελλάδας παραπεμφθεί τελικά στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, η σχετική απόφαση θα αργήσει να ανακοινωθεί.

Για το ίδιο θέμα, η Marfin Analysis στο πρωινό της report (26/2), υπενθυμίζει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού επιβλέπει την ένδικη δράση κατά 10, εκ των 27 μελών της ΕΕ, προκειμένου να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα κατά των εθνικών εμποδίων στον ανταγωνισμό από τις εταιρείες που έχουν βάση σε άλλες χώρες της ΕΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v