Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Πώς είδαν τα αποτελέσματα οι αναλυτές

Καλύτερα του αναμενόμενου ήταν τα αποτελέσματα της Alpha Bank, όπως σημειώνουν οι αναλυτές, τονίζοντας μεταξύ άλλων τη βελτίωση των καθαρών εσόδων από τόκους, αλλά και τα χαμηλά ποσοστά των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Alpha Bank: Πώς είδαν τα αποτελέσματα οι αναλυτές
Καλύτερα του αναμενόμενου ήταν τα αποτελέσματα της Alpha Bank, όπως σημειώνουν οι αναλυτές, τονίζοντας μεταξύ άλλων τη βελτίωση των καθαρών εσόδων από τόκους.

Η Marfin Analysis σημειώνει ότι στα μεγέθη της τράπεζας εμφανίζεται τάση ανάκαμψης των καθαρών εσόδων από τόκους και σταθεροποίησης των spreads. Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι διατηρεί τις προβλέψεις της για την Alpha.

Η Π&Κ-Εθνική αναφέρει ότι τα αποτελέσματα της τράπεζας δεν έκρυβαν εκπλήξεις ενώ σημειώνει ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, στο 3,7%, είναι χαμηλότερα σε σχέση με το μέσο όρο του ελληνικού τραπεζικού κλάδου. Ωστόσο, όπως αναφέρει, η διοίκηση έχει στόχο να τα μειώσει σε ποσοστό χαμηλότερο του 3%.

Η Proton αναφέρει ότι τα αποτελέσματα της Alpha ήταν καλά, με επιτάχυνση στην ενίσχυση των καθαρών εσόδων από τόκους, κυρίως λόγω της αύξησης των χορηγήσεων στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Τα καθαρά κέρδη υπερέβησαν τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις κατά 4,2%.

Tα επαναλαμβανόμενα καθαρά κέρδη της Alpha Bank εμφανίστηκαν αυξημένα κατά 29% σε ετήσια βάση, σημειώνει η HSBC, προσθέτοντας ότι η ανακοίνωση δεν έκρυβε εκπλήξεις. Τα καθαρά έσοδα από τόκους ήταν κάπως χαμηλότερα των προβλέψεων, αλλά η αδυναμία αντισταθμίστηκε από ισχυρότερα των προσδοκιών κέρδη από συναλλαγές, αναφέρει η χρηματιστηριακή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v