Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fourlis: ΙΚΕΑ-Intersport έδωσαν ώθηση στα κέρδη

Στην ώθηση που έδωσαν στα μεγέθη του Φουρλή για την χρήση του 2007 το τμήμα χονδρικής πώλησης προϊόντων, τα ΙΚΕΑ και τα Intersport, στέκονται οι αναλυτές, σημειώνοντας πως τα αποτελέσματα του ομίλου, σε επίπεδο πωλήσεων, υπερέβησαν τις εκτιμήσεις, ενώ η κερδοφορία του ”ευθυγραμμίστηκε” με τις προσδοκίες της αγοράς.

Fourlis: ΙΚΕΑ-Intersport έδωσαν ώθηση στα κέρδη
Στην ώθηση που έδωσαν στα μεγέθη του Φουρλή για την χρήση του 2007 το τμήμα χονδρικής πώλησης προϊόντων, τα ΙΚΕΑ και τα Intersport, στέκονται οι αναλυτές, σημειώνοντας πως τα αποτελέσματα του ομίλου, σε επίπεδο πωλήσεων, υπερέβησαν τις εκτιμήσεις, ενώ η κερδοφορία του ”ευθυγραμμίστηκε” με τις προσδοκίες της αγοράς. Πιο αναλυτικά:

Ισχυρά χαρακτηρίζει η Marfin Analysis τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Fourlis για την χρήση του 2007, με όλα τα τμήματα να καταγράφουν σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις της διοίκησης κατά 9% σε επίπεδο κερδών προ φόρων καθώς και τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής και τις εκτιμήσεις της αγοράς σε οργανικό επίπεδο. Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι τα αποτελέσματα επιβαρύνθηκαν με 4,4 εκατ. από συναλλαγματικές διαφορές, ενώ αναφέρει ότι θα προχωρήσει σε μικρές θετικές αναθεωρήσεις στις εκτιμήσεις της.

Η Alpha Finance αναφέρει ότι τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν υπερέβησαν και το consensus αλλά και το guidance της διοίκησης της Fourlis, σε όλα τα επίπεδα. Τονίζει πως ο κλάδος με την μεγαλύτερη συνεισφορά στον τζίρο του 2007 ήταν η χονδρική πώληση ηλεκτρικών ειδών, που αντιπροσώπευε το 53,5% των ενοποιημένων πωλήσεων, ενώ ακολούθησαν ΙΚΕΑ και Intersport.

H Eurobank Sec επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα ήταν υψηλότερα των προσδοκιών σε επίπεδο κύκλου εργασιών και λειτουργικής κερδοφορίας, αλλά ευθυγραμμίστηκε με τις εκτιμήσεις σε επίπεδο καθαρού κέρδους, καθώς οι υψηλότερες φορολογικές επιβαρύνσεις και τα χρημαοοικονομικά έξοδα αντιστάθμισαν σε μεγάλο βαθμό τις καλύτερες του αναμενόμενου επιδόσεις σε οργανικό επίπεδο.

Σύμφωνα με την Proton Securities, τα αποτελέσματα υπερέβησαν τις εκτιμήσεις σε όλα τα επίπεδα, κυρίως λόγω των εντυπωσιακών επιδόσεων όσον αφορά τον κύκλο εργασιών από την χονδρική πώληση, αλλά και των βελτιωμένων περιθωρίων των ΙΚΕΑ. Η χρηματιστηριακή σημειώνει παράλληλα πως ενδεχομένως να προχωρήσει σε προς τα πάνω αναπροσαρμογή των προβλέψεών της.

Και Εθνική-P&K επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα της χρήσης 2007 διαμορφώθηκαν σε επίπεδο υψηλότερο του guidance της διοίκησης της Fourlis και των εκτιμήσεων των αναλυτών, σε επίπεδο πωλήσεων και EBITDA, ενώ σε επίπεδο κερδοφορίας ”ευθυγραμμίστηκαν” με τις προσδοκίες. Τονίζει ιδιαίτερα την υψηλότερη του αναμενόμενου αύξηση των πωλήσεων στο τμήμα χονδρικής πώλησης και της Intersport, αλλά και τις χρηματοοικονομικές και φορολογικές επιβαρύνσεις.

Τα μεγέθη που ανακοίνωσε η Fourlis ήταν κατά 11% υψηλότερα των εκτιμήσεων της HSBC σε επίπεδο πωλήσεων και επαναλαμβανόμενων EBITDA, αναφέρει η χρηματιστηριακή. Χαρακτηρίζει ”εξαιρετικά” τα μεγέθη που ανακοινώθηκαν, ενώ εκφράζει ιδιαίτερη ικανοποίηση για τις επιδόσεις των ΙΚΕΑ, κάτι που υποδηλώνει ότι αυξάνεται το brand awareness στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Φουρλή ανακοίνωσε πωλήσεις ύψους 670,1 εκατ. ευρώ (+39%), και καθαρά κέρδη ύψους σε 46,2 εκατ. ευρώ (+68,3%). Η διοίκηση θα προτείνει διανομή μερίσματος 0,30 ευρώ ανά μετοχή, με ημερομηνία αποκοπής την 23η Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v