Νέες τιμές-στόχοι για Εθνική και Πειραιώς από IBG

Μεγάλη μείωση κερδών για Εθνική και ζημίες για την Πειραιώς βλέπει η χρηματιστηριακή στο Q1, καθώς οι καθυστερήσεις στην αξιολόγηση έπληξαν την οικονομία. Εκτιμά ότι είναι μεγάλα τα περιθώρια ανόδου για τις δύο τράπεζες.

Νέες τιμές-στόχοι για Εθνική και Πειραιώς από IBG

Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, στο 0,43 από 0,35 ευρώ θέτει η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος, βλέποντας περιθώριο ανόδου άνω του 30% από τα τρέχοντα επίπεδα, σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση "buy". 

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή ανεβάζει τον πήχη για τον τίτλο της Τράπεζας Πειραιώς, στο 0,27 από 0,21 ευρώ, διατηρώντας "buy" καθώς βλέπει περιθώριο ανόδου 17,4%. 

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι Εθνική και Πειραιώς θα εμφανίσουν αδύναμο ξεκίνημα στο έτος, λόγω και των καθυστερήσεων στην αξιολόγηση, με εκροές καταθέσεων και αντιστροφή των τάσεων στα NPLs. 

Ειδικότερα για την Εθνική, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι θα εμφανίσει κέρδη μετά φόρων ύψους 10 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο, με σημαντική κάμψη τόσο έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου όσο και έναντι του δ' τριμήνου του 2016.

Τα συνολικά έσοδα αναμένεται να υποχωρήσουν 16% στα 523 εκατ. ευρώ ενώ τα καθαρά έσοδα από τόκους αναμένεται να παραμείνουν σταθερά, στα 440 εκατ. ευρώ, ενώ οι λειτουργικές δαπάνες εκτιμάται ότι θα εμφανίσουν κάμψη 6% στα 274 εκατ. ευρώ. Οι προβλέψεις για επισφάλειες αναμένεται να ανέλθουν στα 220 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 57% σε ετήσια βάση.

Η Πειραιώς αναμένεται να εμφανίσει ζημίες ύψους 4,1 εκατ. ευρώ από ζημίες 14,5 εκατ. στο Q4, με τα καθαρά έσοδα από τόκους να εμφανίζουν κάμψη 1% στα 445 εκατ. ευρώ. Τα συνολικά έσοδα αναμένονται στα 552,5 εκατ. ευρώ, οριακά υψηλότερα σε ετήσια βάση. 

Οι προβλέψεις της τράπεζας αναμένεται να διαμορφωθούν στα 255 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 2% σε ετήσια βάση. 

Η Εθνική και η Πειραιώς ανακοινώνουν αποτελέσματα στις 24 Μαΐου, μετά το κλείσιμο της αγοράς. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v